Keskustelu:Kalle Mata

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mielestäni sivua ei pitäisi poistaa siitä huolimatta että artikkeli on tynkä, sillä ko. henkilö mainitaan mm. Simon kahakkaa käsittelevässä artikkelissa. Lisäksi hän liittyy mm. 1920-luvun Itä-Karjalan kysymykseen laajemminkin, joten viittauksia voi jatkossa tulla lisää kunhan artikkelia ehditään laajentaa.

Syy ei ole tynkä. vaan se että jokaisesta joka osallistui simon kahakkaan ei voida tehdä artikkelia. Eli tämä kaveri ei ole merkittävä, ellei hän tehnyt jotain muuta kuin osallistunut yhteen kahakkaan tuhansien muiden kanssa.137.163.19.100 18. kesäkuuta 2008 kello 12.08 (UTC)
Et varmaan huomannut, että Simon kahakka ei ollut mikään tuhansien rivisotilaiden käymä taistelu Suomen sisällissodassa, vaan jo vuonna 1916 tapahtunut, ensimmäinen suomalaisten ja "venäläisten" välinen yhteeenotto. -- Petri Krohn 19. kesäkuuta 2008 kello 01.16 (UTC)

Kuten Simon kahakkaa koskevasta artikkelista voi lukea, kahakkaan osallistui tasan kahdeksan suomalaista jääkäriä, ei tuhansia. Tämän lisäksi ko. "kaveri" on osallistunut Karhunpesäsuunnitelmaan (ks. artikkeli) osana Itä-Karjalan kysymystä ja hänestä on useita mainintoja myös Suomen historiaa käsittelevissä kirjallisissa lähteissä. Voit toki poistaa artikkelin jos siltä tuntuu, mutta en näkisi että tämä on erityisen tarpeellista?

Kyllä tämä merkittävä kaveri on. --Vnnen 18. kesäkuuta 2008 kello 20.12 (UTC)
Onkos tämä sama kaveri kuin Karjalan 1. rykmentin 2. pataljoona ja Karjalan armeijakunta artikkeleissa mainittu Paul Henrik Karl Mata? Luettelo jääkäreistä-sivun mukaan Mata oli aikaisemmin nimeltään Henrichsson.--Otrfan 19. kesäkuuta 2008 kello 01.10 (UTC)
Voisi hyvin ollakin. Luettelossa ei ole ketään Henrichssonia ja jääkäri kuitenkin kyseesse niin... --Vnnen 19. kesäkuuta 2008 kello 08.44 (UTC)