Keskustelu:Japanintähtianis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tuo uusin viljelykasvien nimistö (2004) antoi nimen japanintähtianis.

Kiitoksia tiedosta. Onko Illicium-suvulle kyseisessä teoksessa annettu nimeä? Vuoden 1996 painoksessa ei vielä ole. --Hippophaë 13. toukokuuta 2005 kello 14:53:43 (UTC)

Joo mullakin on tuo vanha versio, mutta kun huomasin tänään, että uusi on ilmestynyt päätin heti ostaa sen. En ole kumpaakaan kirjaa paljon käyttänyt ja muutenkin pitää hieman harjoitella, mutta siis kummassakin kirjassa on aakkosellinen hakemisto lopussa (vanhassa sivu 133) jossa lukee Tähtianis - Illicium. Sen sijaan itse luettelossa on vanhassa kirjassa (sivu 63)

Illicium verum Hooker, Illiciaceae/tähtianis/stjärnanis/Ma

ja uudessa

Illicium L., Illiciaceae/ tähtianikset/Ma, Lä
- anisatum L. /japanintähtianis/ japansk stjärnanis
- verum Hook.f. /rusotähtianis/ stjärnanis

Sen sijaan tässä uudessa kirjassa on vielä erikseen luettelo heimoista ja niiden nimet on suomennettu, tosinhan ne näkyy nyt myös tuossa itse kasvinimiluettelossakin. Kirja on mielestäni melko paljon paksumpi sivuja on 200 (versus 154 vanhan sivua), mutta kylläkin säädyttömän kallis (40 e norm. 32 e opisk.). Osa paksuudesta kuitenkin menee esimerkiksi siihen heimoluetteloon, joka on tavallaan kaksinkertaista tietoa tuon varsinaisen nimiluettelon kanssa. Tilatahan voi suoraan puutarhaliiton sivuilta postitse. --Lemmikkipuu 13. toukokuuta 2005 kello 22:07:03 (UTC)