Keskustelu:Jalkaväkirykmentti 13 (jatkosota)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkeli on aivan huuhaata. Tarkoitushakuisesti valikoimalla vastaavat jutut löytäisi useimmista rykmenteistä. Kaikista joukko-osastoista koostamaan artikkelit samalla logiikalla, napsimalla Suomen sota-kirjasta heikoimman näköiset esimerkit, ja Suomen sotakunto näyttäytyisi aika himmeässä valossa. :-) --ML 7. elokuuta 2006 kello 15.03 (UTC)

Koko rykmentit eivät edes olleen suomenkielisiä tai ruotsinkielisiä. Tuollainen jako oli pataljoona- tai komppaniatasolla. Ja otsikossa pitäisi kertoa onko kysymys talvisodasta vai jatkosodasta. --Mikko Paananen 7. elokuuta 2006 kello 15.19 (UTC)
II pataljoona ei noudattanut käskyä lähteä hyökkäykseen suomalaisten pataljoonien kanssa, eli tarkoittaako että tässä ruotsinkielisessä rykmentissä oli kuitenkin suomalaisiakin (eivätkö ruotsinkieltä puhuneet olleetkaan suomalaisia?) kuitenkin artikkeli alkaa juhlavasti ruotsinkielinen rykmentti, mitä nyt puolet oli suomea puhuvia. Artikkeli lyö itseään korville aika reippaasti. Argus 9. elokuuta 2006 kello 14.51 (UTC)
Pikaisen silmäyksen perusteella jr13 ja jr61:tä on käytetty melko tarkkaan aseena myös kielisodassa, lähestulkoon jokaisessa kädenväännössä on kaivettu nuo rykmentit esiin. Googlettamalla löytyy lukuisia sivuja, joissa pääideana on tuoda esiin näiden rykmenttien sinänsä kiistämätön historia ja vetää siitä johtopäätökset erinäisiin asioihin. Pelkään ettei tätä saa pidettyä neutraalina joukkoa esittelevää artikkelia. Argus 9. elokuuta 2006 kello 14.58 (UTC)