Keskustelu:Ikiliikkuja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mikä on oikeastaan ikiliikkujan määritelmä ?

Mikä voima hyväksytään käyttövoimaksi, mikä ei ? Onhan jo aikoja yritetty kehittää maan vetovoiman käyttöön perustuvaa laitetta. Mutta tämä on mahdotonta sillä jos hetkeksi saadaan lisäenergiaa pian syntyy vetovoimasta vastavoima, joka kumoaa liikkeen. Lisäksi mm. kitka luo myös vastavoiman. Entä hyväksytäänkö tuulienergia, aurinkoenergia, vuorovesienergia tai maan mangneettikenttä ?

Ja lisäksi laitteella, joka pystyisi vain "pyörittämään" itseään ei olisi mitään hyötyä vaan hyöty syntyisi vasta sitten kun laite pystyy kehittämään lisäenergiaa muuhun käyttöön....

Artikkelissa lukee "suljettu systeemi", eli ei ulkopuolisia voimia. Painovoimaa sinällään ei kait voi käyttää hyväksi, jos se pysyy vakiona.. --Harriv 6. joulukuuta 2005 kello 23:18:44 (UTC)

Rakentamisen mahdollisuudet -kohta[muokkaa wikitekstiä]

Ikiliikkujahan tarkoittaa laitetta, joka tuottaa energiaa tyhjästä, ei suinkaan ikuisesti liikkuvaa laitetta.

Ikiliikkujaa ei voitaisi rakentaa, vaikka se eristettäisiin ympäristöstä ja tehtäisiin kitkattomaksi, sillä se ei tuottaisi uutta energiaa tyhjästä. Jos taas rakentaisimme ympäristöstä eristetyn energiaa tuottavan laitteen, se ylikuumenisi. --iirolaiho (kitinää) 12. toukokuuta 2006 kello 15.10 (UTC)

Tiedekeskus Heurekassa on ollut "ikiliikkuja" eli pyörä, joka pyörii "ikuisesti". Siellä taisi olla yleisölle ratkaisujen arvauskilpailu. --Seppo Linnaluoto 29. toukokuuta 2006 kello 21.15 (UTC)

Jos ikiliikkujan määritelmässä pysytään tiukasti periaatteissa "suljettu systeemi" ja "tuottaa energiaa tyhjästä" niin sillion jo itse määritelmä kumoaa mahdollisuuden ikiliikkujan rakentamisesta. Tällöin pätee vanha kansansanonta "Tyhjästä on paha nyhjästä.." Matti Bergström 01.09.2006

Katsokaapas [1]tätä.

Energian tyhjästä nyhjäiseminen ei ole ongelma; sitä on koko ajan ympärillämme pimeän materian muodossa. Alkuräjähdyksessähän tyhjyys (pimeä aine) muuttui aineeksi ja sen vasta-aineeksi, tosin vasta-ainetta eli anti-alkuisia hiukkasia syntyi hieman vähemmän kuin ainetta. Kaikki elämä on siis ylijäämää. Tämäkin on tosin vain teoria muiden joukossa. --Black Eagle (keskustelu) 17. huhtikuuta 2008 kello 18.31 (UTC)
Tässä on nyt tapahtunut jonkinlainen väärinkäsitys. Pimeä aine tarkoittaa vain sellaista ainetta kosmoksessa, joka ei säteile sähkömangneettista säteilyä tarpeeksi, että sitä voitaisiin havaita. Naapurinsedän Toyota muuttuu pimeäksi aineeksi kunhan se vain viedään tarpeeksi lähimmästä valoa emitoivasta kohteesta (esim. tähdestä). Se mihin viittasit on varmaankin pimeä energia, mutta sekin on vähän erilainen ilmestys kun kuvailemasi. --Joonasl (kerro) 18. huhtikuuta 2008 kello 10.35 (UTC)
Ok, asia selvä--Wikipedianmuokkaajaosa3333 8. kesäkuuta 2008 kello 15.00 (UTC)