Keskustelu:Hukuttaminen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kölihaalauksesta[muokkaa wikitekstiä]

(vrt. enWiki: Keelhauling) Merimiesperinteen mukaan kölihaalaus tehtiin poikittain raa'annokasta raa'annokkaan, ei hankalasti pitkittäin. Rangaistuksen käyttö ainakaan virallisena tai yleisenä menetelmänä lienee epäselvää. Englantilaisessa wikissä on tällä kohtaa kommentti faktan ja fiktion mahdollisesta sekoittamisesta. Edelleen: The AFU and Urban Legend Archive, on keelhauling --Jsu 30. joulukuuta 2006 kello 13.58 (UTC)

Kölihaalaus on ainakin kirjan "Purjeiden aika" mukaan suoritettu myös pituussuunnassa, mikäli teko oli erityisen vkava. --Tve4 30. joulukuuta 2006 kello 14.20 (UTC)
Mikähän mahtaa olla kyseisen kirjan lähde asialle? Ilman vakavasti otettavaa lähdettä pitäisin aluksen pitkittäissuuntaan tehtyä kölihaalausta lähinnä fiktiona.--Jsu 30. joulukuuta 2006 kello 15.14 (UTC)
Ei ole kyseistä kirjaa käsillä, mutta kirjastoista löytynee. Tarkistan asian jahka seuraavan kerran ko. teos on paikalla. --Tve4 30. joulukuuta 2006 kello 15.24 (UTC)
Kannattaa tarkastaa myös mitä ko. lähteessä todella lukee ja milloin on pitkittäissuuntaista todella käytetty. Kaikki englanninkieliset "sanakirjamääritteet" joita olen löytänyt määrittävät nimenomaan laivan puolelta toiselle tapahtuvan kölihaalauksen. --Jsu 30. joulukuuta 2006 kello 15.34 (UTC)

Ducking ja cucking[muokkaa wikitekstiä]

Mikähän mahtaisi olla sopiva käännös brittiläiselle nöyryyttämisrangaistukselle ducking, joka en-wikissä on nimellä en:Cucking stool. Mahtaako moista kastamista olla harrastettu Suomessa koskaan? --Ukas 26. toukokuuta 2009 kello 19.29 (EEST)[vastaa]