Keskustelu:Harry Potter (hahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

'Ks. asiat voidaan päätellä "melkein päättömän Nickin kuolemanpäiväkakusta".' - Koko lauseessa ei tunnu olevan järkeä eikä yhteyttä edelliseen, voisiko joku selittää tai wikittää tämän Harry Potteria tuntemattomalle? --Jgrr 20. heinäkuuta 2005 kello 11:08:35 (UTC)

OK, vastaus tulikin jo. Kertoisitko vielä, miten yleisesti potteristien keskuudessa tuo teoria on hyväksytty? Kuulostaa oudolta puhua fiktiivisestä hahmosta noin. --Jgrr 20. heinäkuuta 2005 kello 11:14:43 (UTC)
Kohtalaisen yleinen teoria, vaikka siinä on yksi ongelma. Aaroms 20:49, 3 elokuu 2006 (UTC)

Kielioppi hakusessa[muokkaa wikitekstiä]

Tämän(kin) Potter-artikkelin kielioppi ontuu ja pahasti. "Vuonnaan, kimmoittaa, harry...", samoin monikko ja yksikkö tuntuvat olevan hakusessa. Ei ihme, ettei suomenkielisellä wikipedialla ole pääsääntöisesti mitään kredibiliteettiä, kun jutut on joko "käännetty" englanninkielisestä tai sitten niitä kirjoittavat innokkaat lapset, joilla ei ole kielioppi hallussa. Vielä pahempi artikkelihan on luettelo HP:n sivuhenkilöistä.

Asiasta kolmanteen: reilu kerho -periaatteen nimissä on varmaan ehdottoman tarkoituksenmukaista spoilata viimeisen, vasta maaliskuussa 2008 suomennettavan kirjan kaikki keskeiset tapahtumat ja henkilöiden kuolemat. Eipä minua haittaa alkukielisen lukeneena, mutta ehkä suomenkielisen wikin kanssa voisi olla varovaisempi ennen kuin suomennos on ilmestynyt. Eipä täällä muitakaan englanninkielisiä, suomentamattomia teoksia ole kuvailtu yhtä yksityiskohtaisesti (ja ei, minimaalinen spoilerivaroitus sivun alussa ei oikein riitä).Jillord 4. elokuuta 2007 kello 20.10 (UTC)