Keskustelu:Hans Kelsen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ross ja Hart lienevät kuitenkin esittäneet kritiikkinsä ennen Tuoria? --Kreegah 21. kesäkuuta 2006 kello 07.13 (UTC)

Niin minäkin ajattelin, kun luin sen, mutta kosken ollut absoluuttisen varma en puuttunut siihen. Kaiken järjen mukaan täytyy aisan olla niin, koska Tuorin aktiivinen jakso on niin paljon myöhempi. Tarkistanpa asian keretessäni muilta kiireiltäni.

Heh. Miten tässa saa aikaan signeerauksen (kuten tuo Kreegah-"allekirjoitus" - oletin että kone laittaa sen siihen automaattisesti?

KHJ

Allekirjoituksen saa aikaan joko kirjoittamalla neljä tildeä l. tätä merkkiä ~ tai helpommin painamalla muokkauslaatikon yläpuolella toisena oikealta olevaa allekirjoitus-symbolia. --Kreegah 21. kesäkuuta 2006 kello 12.37 (UTC)

Kiitoksia allekirjoitusvinkistä.

Tarkistinpa tuon; yksinkertaisella Googlauksella ilmeni, että Tuori on syntynyt 1948,, siis 2 vuotta sen jälkeen kun Ross julkaisi Towards a Realistic Jurisprudence-teoksen (Kööpenhamina 1946), johon sisältyy pääosa Rossin Kelsenin kohdistamasta arvostelusta. Kelsen itse puolestaan vastaa Rossille Puhtaan oikeusopin toisessa painoksessa (1960), jolloin Tuori oli 12-vuotias.

Korjasin artikkelia tuon mukaan. Poistin samalla maininnan siitä, että Ross olisi kritisoinut Kelsenin perusnormi-käsitettä, koska se ei ainakaan minun tietojeni mukaan pidä paikkansa, ja huomioonottaen tuo ajankohta-virhe, pidän koko väitettä (lähdettä ilmoittamatta) epävarmana. Sen sijaan jätin Tuoria koskevan maininnan, mitä nyt jouduin uudelleenmuotoilemaan muiden korjausten vuoksi, koska en ole tutustunut Tuorin Kelseniin kohdistamaan kritiikkiin. Sen tiedän, että Tuori on kovin tarkka positivismin noudattamisesta.

Samalla lisäsin selostuksen siitä, mikä on/oli ydinkohta Rossin ja Kelsenin välisessä dialogissa. ja tein pari muuta pientä muutosta/lisäystä.--KHJ 21. kesäkuuta 2006 kello 15.12 (UTC)

Poistin artikkelista hieman subjektiivisia mielipiteitä, kuten näkemyksen Kelsenin kielenkäytön nautittavuudesta. --Kreegah 22. kesäkuuta 2006 kello 07.27 (UTC)

Eng.wikissä (ja commonsissa) on Kelseniä esittävä valokuva, muttenhän minä tajua, miten sen saisi laitettua tänne. Osaako joku?


--KHJ 29. kesäkuuta 2006 kello 01.12 (UTC)