Keskustelu:Guillain–Barrén oireyhtymä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sairastuin tautiin Thaimaassa 22.1.2011. Veikkaan itse syyksi huonosti valmisteltua ruokaa, mutta se on tosiaan veikkais - lääkärit eivät ole löytäneet syytä miksi sairastuin kyseiseen tautiin. Verikokeita, selkäydinnäytteytä jne otettiin kuukauden ajan harva se päivä.

Olin thaimaalaisissa sairaaloissa ensiksi 5 päivää, jonka jälkeen sain soitettua turistipoliisin paikalle ja hommattua kuljetuksen lentokentälle chiang maissa. Allekirjoitin vastuuvapaussopimukset jotta pääsin lennoille - finnair yritti soitella sairaalalle, mutta en antanut tietoja ja päästivät lennolle. Tämä oli varmasti lääkärieen suositusten vastaisesti, koska hemoglobiiniarvoni tippuivat normaalista 160->60 ja olin tiputuksusessa koko ajan. Tarvitsin pyörätuolikuljetusta bangkokin lentokentällä, jonka lentoyhtiöt hyvin hoitavitkin.

Koko lennon ajan ja vielä nyt 3kk jälkeenkin tunsin helvetinmoista pistelyä jaloissa, ja vanhempani veivät minut suoraan TAYSiin suomeen saavuttuani. Vietin ensimmäisen viikon sisätautiosastolla, jolloin jalat olivat jo aivan paskana. Pääsin hädintuskin nousemaan pytylle johon paskan seassa tuli huomattavasti verta (semmoinen kannettava astia, pitivät eristyksissä). Viikko tästä ja hemoglobooniini laski niin alas että pistivät teholle. En saanut happea - alussa pidin koko happinaamaria, myöhemmin vain nenään menevää happea. Olin teholla la-illasta torstai-aamuun, en muista ajasta mitään. Lääkärit pistivät kaulan aorttaan putket. Myöhemmin kuulin tehoosastolla ollessani että olivat tiistaina soittaneet paikalle kaverini sekä vanhempani koska en ollut selviämässä. En muista tapahtumasta mitään.

Jälkeenpäin siirrettiin takaisin osastolle (11. kerros taysissa, en muista nimeä). Vietin siellä noin kolme viikkoa. En pystynyt liikkumaan edes sängyssä, ja kävelemään kokeileminen tuntui helvetinmoisesta - ei vain onnistu. Kuntouttajat tulivat melko nnopeasti kuvaan ja koittivat saada edes vähän jaloille. Myöhemmin myös siirrettiin hatanpäälle V1-osastolle, jossa alkutilanteessa olin periaatteessa kävelykyvytön ja pikkuhiljaa pystyin nousemaan itse jaloille käydessäni vessassa. Nuori ikä (22v) varmasti auttoi, koska osasto oli täynnä lähinnä vanhempia henkilöitä. Kipulääkkeitä tarvitsin runsaasti, ja tarvitsen edelleen.

Tällä viikolla pääsin pois sairaalasta ja koitan opetella uudelleen kävelemään. Tasapaino on huono. Pysyn pystyssä omilla kämpillä, mutta käytän kainalosauvaa kauppaan mennessä. Tunne kuitenkin on, että oireet ovat lähinnä ohi ja nyt tarvitsee vain jalkojen lihaksia kuntouttaa. Lääkärikäyntejä on, mutta eivät tiedä miksi tai mistä sain taudin.


Keskustelusivulle koska en jaksa muotata artikkelikuntoon, mutta joku varmasti saa talteen.