Keskustelu:Fort Ross

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pidän uutta nimiehdotusta hassuna. Eihän paikan nimi ole "Fort Ross", vaan "Ross". Nimessä oleva "Fort" vain kertoo, millainen paikka on kyseessä, ja se voidaan kääntää ihan hyvin linnakkeeksi tai linnoitukseksi. Valitsin tähän artikkeliin "linnakkeen", koska wikipediasta löytyy jo artikkeli "inon linnake". Jostain syystä Inon linnaketta käsittelevän artikkelin otsikkoa ei haasteta ja ehdoteta nimeksi "Fort Inoa".

No joo, ohan Fort Ross nyt erityinen paikka Yhdysvalloissa, mutta artikkeli ei käsittele (pelkästään) historiallista nähtävyyttä, mihin ehdotettu nimi (Fort Ross (kalifornia) viittaa. Mutta miksi kalifornia pitää kertoa otsikossa, onko jossain muualla toisia "fort rosseja"?

-Elias  –Kommentin jätti Eliaspuu (keskustelu – muokkaukset)

Kanadassa ainakin on yksi Fort Ross. --Prospero One (keskustelu) 6. joulukuuta 2018 kello 18.30 (EET)[vastaa]
@Eliaspuu: Suomenkieliselle nimelle pitäisi olla lähde, koska Wikipedia ei voi keksiä (suomentaa) omia versioita paikkojen nimistä. Netistä ei löydy mitään muita hakutuloksia suomalaisella nimellä kuin tämä artikkeli. "Inon linnake" -nimeä sen sijaan käytetään myös muissa lähteissä. Artikkeli pitää siirtää nimelle Fort Ross, ja Kanadan Fort Rossin voisi tässä vaiheessa käsitellä samalla tavalla kuin saksankielisessä Wikipediassa de:Fort Ross, eli laittaa tämän artikkelin ylälaitaan {{Tämä artikkeli}} malline, jossa mainitaan että samanniminen paikka on myös Kanadassa, ja linkittää se sopivaan artikkeliin. -kyykaarme (keskustelu) 8. joulukuuta 2018 kello 12.27 (EET)[vastaa]