Keskustelu:Fiji

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Englanninkielinen wikipedia kertoo: https://en.wikipedia.org/wiki/Fiji_Water

Ravitsemuksellisesti

  • Ainoa erikoinen piirre on suuri silikonin eli piin hyvin suure määrä siinä lähdevedessä. Muiden mineraalien lähteenä ei ole erikoinen tuote. Muita piin hyviä lähteitä ovat olut ja vihreät pavut.
  • Englanninkielisessä wikipediassa väitetään pH:ksi 7.3-7.7, joka lienee valmistajan väite. Todellisuudessa pH:ksi on joku nettisivu kertonut mitanneensa noin 7.0, mistä voisi epäsuorasti arvella, että muutkaan valmistajan väitteet ravintosisällöstä eivät välttämättä pidä 100% paikkaansa.

Helsingin kraanaveden pH on HSY:n eli vesilaitoksen mukaan samaa luokkaa, kuin Fiji Water lupaa, koska kraanavesi säädetään hieman emäksiseksi, jotta se ei syövytä putkia. Eli todellisuudessa kraanavesi voi olla jopa emäksisempää, kuin tämä kallis lähdevesi.

Jälleenmyyjät:

  • Ainoa löytämäni myyjä joka myy Suomesssa tai toimittaa kohtuuhintaan Suomeen on Verkkokauppa-com. On tietysti mahdollista, että joku ruokakauppa myy Suomessa ilman että mainostaa asiasta näkyvästi netissä siten, että Google-haulla löytyisi.

Lidlistä kysyin 2019.12.27 Facebook Messengerillä: he eivät juuri nyt myy.

  • USAn Amazonista arvosteluita tuotteita luettuani näyttäisi, että joissakin myyntierissä on makuvirhe, jopa tuoteväärennöstä epäili joku arvostelija sillä perusteella.

--Ee1518 (keskustelu) 27. joulukuuta 2019 kello 14.18 (EET)[vastaa]