Keskustelu:Festivaali

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kovin on yksipuolinen hakusanan käsitys festivaaleista: pelkkää musiikkia ja siitäkin lähinnä rock-musiikkia. Ero on huomattava verrattuna vastaavaan englanninkieliseen artikkeliin. Taiteen eri lajien ohella jälkimmäisessä käsitellään uskonnolliset, tieteelliset, agraari- ym festivaalit.

Yleisesti, mikä on "festivaali"? Onko edellytyksenä esim monipäiväisyys? Ei ainakaan en-artikkelin perusteella. Ruisrock, jota pidetään Suomen ensimmäisenä rock-festivaalina, kutistui yksipäiväiseksi pari vuotta aloituksen jälkeen - pidentyäkseen uudelleen.

Englanninkielisen artikkelin mukaan "festivaali on tapahtuma, jossa yhteisö juhlii ja joka keskittyy johonkin yhteisön luonteenomaiseen piirteeseen". Siten esimerkiksi penkkarit tai wanhojen päivä voisivat olla festivaali. Tai (työväen) vappu, jota on esitetty jopa Unescon aineettomaan kansanperinteeseen. Linnan juhlat on tietenkin festivaali.

Artikkelia pitäisi laajentaa, käyttäen mallina englanninkielistä artikkelia.80.221.151.25 11. kesäkuuta 2018 kello 13.28 (EEST)[vastaa]

Tämä artikkeli käsittelee festivaaleja sen määritelmän pohjalta, jonka Kielitoimiston sanakirja sanalle antaa. Ei tässä voida käsitellä englannin kielen sanan festival merkityksiä. Moni niistä on suomessa "juhla". --Savir (keskustelu) 11. kesäkuuta 2018 kello 16.08 (EEST)[vastaa]