Keskustelu:Etnankoira

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luonteesta löytyy tietoa kasvattajan sivuilta http://iosonocirneco.com/. Eli cirneco on juuri tuollainen kuin tuossa on kirjoitettu! Terveisin kasvattaja. Kommentin jätti Erjis (keskustelu – muokkaukset).

Yksittäisen kasvattajan sivusto ei todellakaan ole luotettava lähde millekään koirarotua koskevalla asialle. Tällä hetkellä sivusto tuntuu olevan kaiken lisäksi saavuttamattomissa, joten ei pääse edes tarkistamaan. Muutenkin tuntuu vähintäänkin erikoiselta että todistelet omia väittämiäsi linkillä omille sivuillesi. --KenSentMe 31. maaliskuuta 2008 kello 05.56 (UTC)

No, onhan muillakin sivustoilla kasvattajien linkkejä! Kasvattaja on rodun asiantuntija. Cirnecon luonteesta ei ole missään muualla tietoa! Mutta eipä sitä linkkiä tarvitse laittaa, ajattelinpa vain, että siellä on eniten tietoa. Mainostamista en ajatellut.Kommentin jätti Erjis (keskustelu – muokkaukset).

Miksi poistit italianvinttikoiraesittelystä kaiken olennaisen tiedon italianvinttikoirasta? Me italianvinttikoiraihmisten kanssa yhdessä muokkasimme sen juuri sellaiseksi kuin italianvinttikoira on. Nyt rodusta ei saa oikein mitään kuvaa.Kommentin jätti Erjis (keskustelu – muokkaukset).

Siksi, koska artikkelin tulee olla tarkistettavissa oleviin faktoihin perustuvia, eikä täynnä henkilökohtaisten mielipiteiden sävyttämiä arviointeja. --KenSentMe 31. maaliskuuta 2008 kello 06.27 (UTC)

Suomenkielistä tietoa italianvinttikoirastakaan ei paljon ole. Yhdistyksen sivulla on vähän: http://sic.fi/fi/italiaano/rodusta/ ja englanninkielisillä sivuilla: http://www.italiangreyhound.org/pages/200about_igs.html ja http://www.italian-greyhound.net/FRAMEABOUT.HTM

Eli kyllä se meidän tekemämme esittely oli ihan faktatietoa!Kommentin jätti Erjis (keskustelu – muokkaukset).

Mm. englanninvinttikoiran ja whippetin luonne-esittelyssä oli ihan vastaavia asioita kuin tuossa italianvinttikoirankin oli. Ja mitä cirnecolinkkeihin tulee, on mm. toisen harvinaisen rodun eli perunkarvattoman linkeissä kasvattajien linkkejä, joiden sivuilta löytyy rotuesittelyjä. Kommentin jätti Erjis (keskustelu – muokkaukset).

Kiitos tarkkaavaisuudesta. Kyseisiä artikkeleita on nyt muutettu neutraalimmiksi. Varsinkin artikkeli Whippetistä oli sävyltään melkoista rodun kehumista ja sisälsi paljon kehuvia adjektiiveja. Artikkeleihin on nyt lisätty lähdepyynnöt ja/tai maininta lähteettömyydestä. Kennelien linkit poistettu. Luonnekuvaukset kera lähteiden ovat OK, mutta arviot eleganttiudesta, tyylikkyydestä yms. eivät tietosanakirjamaiseen tyyliin kuulu. Mitä tulee noihin kennelien linkkeihin, niin kehotan sinuakin poistamaan yksittäisten kennelien linkit artikkeleista sellaisia löytäessäsi, koska ne on 99,99% varmuudella lisätty mainostarkoituksessa. --KenSentMe 2. huhtikuuta 2008 kello 03.26 (UTC)

Taitaa olla läheistä sukua faaraokoiralle, koska ainakin johdantokuvissa näyttvät lähes identtisiltä. 85.217.39.127 21. helmikuuta 2012 kello 18.54 (EET)[vastaa]

Muistuttaa myös andalusianpodencon pientä muunnosta, ne ovat useimmiten samanvärisiä kuin cirneco ja juuri kyseisessä värimuunnoksessa yhdennäköisyys on huomattava. Samaan tapaan mainitsemasi faaraokoira näyttää lähes identtiseltä kanarianpodencon kanssa. Kaikilla näillä roduilla, niin podencoilla kuin cirnecoillakin (plus faaraokoiralla) on yhteinen kantarotu tesem, ja ne kaikki myös kuuluvat vinttikoiraa muistuttaviin, joskin pystykorvaisiin alkukantaisiin rotuihin.

--80.220.20.145 7. heinäkuuta 2013 kello 21.46 (EEST)[vastaa]