Keskustelu:Erin Brockovich

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Yhtiö oli syyllistynyt pohjaveden myrkyttämiseen heksavalent kromilla, joka aiheutti allergiaa Etelä-Kalifornialaisessa Hinkleyn kaupungissa."
Eikös seuraukset olleet vähän vakavampia, syöpää yms, ainakin leffan mukaan? Pistin allergian piiloon, odottamaan korjauksia asiasta tietäviltä.
En-wikissä Hinkleyn tapaus on "direct-action" lawsuit, täällä ryhmäkanne (engl class-action suit), joka olisi siis eri juttu? --JmT 30. syyskuuta 2005 kello 12:17:09 (UTC)

Jos noin on, niin eikun laitat menemään lisää aiheesta. Tässä oli lähinnä artikkelinavaus ja ei ollut aiheesta tuon enempää ja ilmeisesti allegia oli juuri tuohon aikaan yleinen oire oikeusjutun kannalta, syöpä myöhempänä ilmentymänä. Jos joku laittaisi mikä "direct-action" on niin olisin kiitollinen, en ole itse asiasta varma. Ja samalla kannattaisi ylläolevista tehdä myös artikkeli muillekin. --Lamat 30. syyskuuta 2005 kello 17:07:00 (UTC)
ok, allergia vain kuulosti niin lievältä oikeusjutun päätöksen kannalta. Tarkoitukseni ei todellakaan ollut arvostella. Hyvä, että tulee faktaa leffa-fiktion vastapainoksi.
Löysin netistä hyvän lakisanaston: http://www.uta.fi/FAST/GC/justglos.html, mutta se ei tunne termiä 'direct-action'. (Itsekin olen kyllä luullut tapausta ryhmäkanteeksi ja siksi ihmettelinkin tuota en-wikin sanamuotoa.)--JmT 30. syyskuuta 2005 kello 21:37:49 (UTC)