Keskustelu:Ennustaminen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tuota. Sään ennustaminen, ehkei myöskään talousennustamien, tunnusta käyttävänsä yliluonnollisia menetelmiä. Täsmennyssivu ? --Tappinen 7. elokuuta 2005 kello 15:12:27 (UTC)

Tynkäluokitus ja muutakin[muokkaa wikitekstiä]

Ennustaminen ei vaadi "paranormaaleja menetelmiä" vaan "paranormaaleja kykyjä" tai "okkulttisia menetelmiä". Tynkäluokituksen tulee olla "okkultismi-tyngät" koska Luokka:Okkultismi on jo luokassa Luokka:Näennäistiede. --Alphaios 18. marraskuuta 2006 kello 13.26 (UTC)

Okkultismitynkä-malline sopii parhaiten sellaisiin artikkeleihin, jotka käsittelevät harmittomia ilmiöitä kuten Tarot-kortit. Näennäistiede-malline on mukana, koska ennustamisessa on selkeästi kyse ihmisten huijaamisesta. Okkultismi-sanan huonona puolena on se, että se ei ole suomea. --Thi 18. marraskuuta 2006 kello 13.38 (UTC)
No Tarot-korttejahan käytetään mm. ennustamiseen. Ei se mielestäni ole mikään huono puoli että sana ei ole suomea, lainasanoja on vaikka kuinka paljon ja ei sitä kuitenkaan voida korvata sanalla "näennäistiede". Jos näennäistiede-leimaa aletaan lätkimään sillä perusteella että jonkun mielestä jotkut aiheeseen liittyvät henkilöt ovat huijareita, niin sehän voidaan laittaa melkeinpä mihin tahansa artikkeliin. Ja nyt näennäistiede-tynkä on kahteen kertaan koska kaikki okkultismi-tyngät löytyvät jo luokasta okkultismi, joka on luokassa näennäistiede. --Alphaios 18. marraskuuta 2006 kello 13.56 (UTC)
Tuplamalline poistettu yleisön pyynnöstä. --Thi 18. marraskuuta 2006 kello 14.16 (UTC)

Termistö ja aihepiirin jakaminen[muokkaa wikitekstiä]

Nykyisellään aiheesta taitaa olla lähinnä vain tämä povaamis-artikkeli ja ennustus-täsmennennyssivu. Tarvetta olisi sivulle, joka kertoo ennustamisesta muista lähtökohdista, tieteellinen ennustaminen, talousennusteet, säänennustaminen (tästä on toki jo oma artikkeli), yms.

Eli arvelisin, että tämä kannattaa muuttaa yleismuotoiseksi artikkeliksi, josta linkataan ennustamisen eri merkityksiin/muotoihin, ja joka linkattaisiin sivuun en:forecasting tai en:prediction. Artikkelin nykyinen sisältä siirrettäisiin nimelle vaikkapa povaaminen, tmv ja linkattaisiin en:Fortune telling. Ennustus sivusta siirretään soveltuvin osin sisältö tähän uuteen artikkeliin. --Usp (keskustelu) 3. lokakuuta 2016 kello 04.59 (EEST)[vastaa]

Termiksi Taikuusperäinen ennustaminen ja tämä muokattu yleismuotoon. --Usp (keskustelu) 4. lokakuuta 2016 kello 09.34 (EEST)[vastaa]

Kuvateksti jättää epäselväksi, onko katuennustaminen järkiperäistä vai "taikuusperäistä" (kuka teistä epäonnistui tämän sanan keksimisessä, tunnustakaa) ennustamista. --88.193.197.94 31. lokakuuta 2018 kello 03.12 (EET)[vastaa]