Keskustelu:Belgian Grand Prix 1998

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Belgian Grand Prix 1998[muokkaa wikitekstiä]

Tällainen arviointipyyntö kilpailusta, jossa taphtui F1-historian suurin kolari. Kuvitus ehkä hieman takuilee (köh, köh), mutta tärkeimmät asiat on mainittu ja lähteet ovat kunnossa (lähdepyyntöjä saa luonnollisesti lisätä). Kommentteja ja parannusehdotuksia otetaan mielellään vastaan. --JannE 6. kesäkuuta 2007 kello 09.25 (UTC)

Kuva siitä kolarista. --Spirit 10. kesäkuuta 2007 kello 15.00 (UTC)
Täällä olisi hyvä kuva kolarista. Kuva on screenshot, joten tekijänoikeudet ovat kai kilpailun näyttäneellä kanavalla, eivät kyseisen sivuston pitäjällä. Saisiko kuvaa käyttää? Samallalaillahan täällä ovat mm. tällaiset screenshot-kuvat kuin [1], [2] niin eikö ko. kuvaa kolarista siis saisi käyttää, jos merkkaa tekijänoikeustietoihin, että kuva on kuvakaappaus? --JannE 11. kesäkuuta 2007 kello 08.49 (UTC)
Ymmärtääkseni kuvan voi lisätä, pitää vain merkitä se kuvankaappaukseksi. --kallerna 11. kesäkuuta 2007 kello 09.38 (UTC)
Lisäsin tuon kuvan. --JannE 11. kesäkuuta 2007 kello 10.18 (UTC)
Kilpailutapahtuman ja erityisesti kolarien kuvauksessa kieli vähän tökkii. Kielioppia ("Tilanteesta säilyttiin kuitenkin säikähdyksellä."), lauserakenteita ("Noustuaan autoistaan kuljettajat lähtivät juoksemaan takaisin varikolle, jotta he ehtisivät vara-autoihinsa ja takaisin kilpailuun, kun uusintalähtö tapahtuisi.") ja henkilöviittauksia (tämä <=> hän) pitäisi korjata, mutta erityisesti tekstin muotoa pitäisi muuttaa aikakauslehtikerronnasta kohti tietosanakirja-artikkelia ("...Renkaat sinkoutuivat ja autot pyörähtelivät miten sattui ja rata oli aivan täynnä romua."; "..ja lisäksi Ricardo Rosset tuli lujaa häntä päin, joten oli hyvä, että hän selvisi niinkin vähällä." jne.). Eli asiallisuutta ja faktoja esiin laatusanojen ja adverbien kustannuksella. Kuvaus itsessään on varsin kattava, asiaa on paljon ja tapahtumat selviävät artikkelia lukemalla, mikä onkin tarkoitus. Enimmäkseen siis ulkoasu kaipaa viilausta. --Jaakonam 13. kesäkuuta 2007 kello 12.36 (UTC)
Kiva tietää, että joku edes vaivautuu lukemaan artikkelia :D. Hioin hieman kieltä, mutta tekstin kirjoittajana olen tullut tyhmille lauseille sokeaksi, joten kankeita lauseita on luultavasti vielä tekstissä. Tämän takia olisikin hyvä, jos voisit yrittää (tai joku muu) parannella joitain huonosti kirjoitettuja lauseita. --JannE 14. kesäkuuta 2007 kello 16.57 (UTC)
Ehdottaisin johdantoon lisättäväksi yhtä toista juuri tämän osakilpailun erikoisuutta (kolaroinnin lisäksi). David Goulthard hidasteli tahalleen Michael Schumacherin edessä antaen oman tallin keskeyttäneelle kuljettajalle Mika Häkkiselle avaimet maailmanmestaruuden voittoon. Jos tämä idean saisi max 10 sanaan... Samoin kannattaisi miettiä otsikoiden "Coulthardin ja Schumacherin kolari" ja "Kilpailun jälkeen" alle kirjoitettuja asioita. Tuleeko liian samanlaisena? Kertaus ei sinällänsä haittaa ja voihan "Kilpailun jälkeen" olla aavistuksen nykyistä tiivimpi. -- Peltimikko 24. kesäkuuta 2007 kello 19.35 (UTC)

Arkistoitu vertaisarviointi 2[muokkaa wikitekstiä]

Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Vertaisarviointi pyyntö Suositeltu-statuksen uudelleen arviointia varten. Artikkelissa on paljon lähde? pyyntöjä, tekstistä paistaa kirjoittajan fanitus läpi, 6/14 lähteestä linkki on rikki ja yhden lähteessä tarkemmin pyyntö. Minua ei kiinnosta kehittää artikkelia, mutta toivon, että jotain muuta kiinnostaa parantaa sitä.--Superkissan (keskustelu) 9. maaliskuuta 2019 kello 15.08 (EET)[vastaa]

Kuten Unkarin GP 1997 artikkelissa, on tässäkin raportin lähteenä VHS-kasetti ja kielenhuoltoa kaipaisi. Yksityishenkilöiden omat kotisivut eivät myöskään kelpaa lähteiksi, vaikka todella pätevän oloiset tilastosivut ovatkin. K-Pedia (keskustelu) 10. maaliskuuta 2019 kello 22.38 (EET)[vastaa]

Viimeisestä kommentista on kulunut 2 kuukauta, joten arkistoin vertaisarvioinnin viikon kuluttua, ellei uusia kommentteja tule. --Superkissan (keskustelu) 11. toukokuuta 2019 kello 12.08 (EEST)[vastaa]