Keskustelu:BAE Systems Hawk

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

käsittääkseni alkuperäisessä BAe Hawkissa oli tuo Rolls-Royce/Turbomeca Adour Mk151 -moottorityyppi, mutta suomeen tilattuihin koneisiin tehtiin muutoksia polttoainejärjestelmään (moottorin nopeampi reagointi 'kaasuvipuun') jolloin moottorityypiksi tuli Rolls-Royce/Turbomeca Adour Mk851. en ollut täysin varma asiasta, joten jätän mahdolliset muutokset viisaampien haltuun.

Olisi syytä laittaa Hawkin ostojuttu otsikon Käyttö Suomessa alle, koska tämän päivän uutinen on huomenna ohi ja myöhemmin artikkeli näyttää sekavalta. Kommentin jätti 213.31.242.207 (keskustelu – muokkaukset).

Siirretty. --Zxc 28. kesäkuuta 2007 kello 17.52 (UTC)

Kirjoittelin Suomen osuutta vähän uusiksi. Ensinnäkin muutin hankkimista koskevan lauseen perfektiin, koska hankintaa ei suoritettu yhdellä kertaa vaan kyse on ollut parista erillisestä hankinnasta. Tehtävät kirjoitin uudestaan, koska aikaisemmin Hawkilla oli todellakin myös sodanajan tehtäviä mutta jokunen vuosi sitten niistä luovuttiin. Vanha lause kuulosti muutenkin kömpelöltä. Tähän pitäisi löytää vielä lähde. "Tuli ilmi" muuttui myös sanamuodoltaan, koska kyllä siitä ihan aktiivisesti ilmoitettiin. Viittaukset Sidewinderiin muutin infrapunaohjus-muotoon, koska Hawkeihin on sovitettu myös venäläisiä ohjuksia. Mitä pommeja Suomessa on ollut Hawkiin käytössä? --Khilon 15. heinäkuuta 2007 kello 01.06 (UTC) Aseistus näyttääkin olevan yleisesti konetta koskeva, ei vain Suomea. Poistin maininnan rakettien poistumisesta koska se on oletettavasti tarkoitettu vain viittauksena Suomeen. Aselista kaipaisi muutenkin täydennystä, koska Hawkin myöhemmissä versioissa on ollut vaikka mitä aseistusta. --Khilon 15. heinäkuuta 2007 kello 01.08 (UTC)

Kehityskohteita[muokkaa wikitekstiä]

Luoda Suomen ilmavoimien koneista (Hawk Mk 51/51A) ja T-45 Goshawkista omat artikkelit, jolloin tämä jäisi yleisartikkeliksi konetyypistä. Toki muistakin voi luoda omansa lähteiden löytyessä ainakin Sveitsin käytössä (Hawk Mk 66) olleista on runsaasti lähteitä olemassa. Uusimmista 100, 200 ja 400 tyypeistä pitäisi myös luoda omat artikkelit, niiden selkeästi aiemmista poikkeavien ominaisuuksien vuoksi.--Phiitola (keskustelu) 13. marraskuuta 2013 kello 21.52 (EET)[vastaa]