Keskustelu:Antigravitaatio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Muokkasin uutta oikeaa tietoa antigravitaatiosta. Jatkossa voi joku muunnella sanat kohdilleen jos ei kuulosta järkevältä mutta tuo on aivan totta.Kommentin jätti 88.114.161.10

Eikö tämän artikkelin "hienoja" sivistyssanoja voitaisi korvata suomella, ihan vaikka nimestä lähtien? Tuohirulla 9. heinäkuuta 2005 kello 12:32:09 (UTC)

Antigravitaatio on suomen kielen sana. Se on lainasana, mutta niin ovat myös "äiti" ja "rauta". Samulili 9. heinäkuuta 2005 kello 12:34:14 (UTC)
Tiedän kyllä paljon lainasanoja, niiden ikää ja alkumuotoja myöten, mutta kiitos "oppitunnista" :) Lainasanoja on eri ikäisiä; mitä vanhempia, sitä selvempää suomea. Uudempien kanssa voi tulla ongelmia ymmärtämisen kanssa. Artikkelissa on muun muassa sanat hypoteettinen, repulsiivinen, normaali ja attraktiivinen jotka voidaan aivan hyvin korvata tavallistenkin ihmisten ymmärtämillä sanoilla ja sanontatavoilla. Tuohirulla 9. heinäkuuta 2005 kello 12:49:26 (UTC)
Mitenkäs artikkelin nimi? Epäpainovoima? Vastapainovoima? Hylkivä gravitaatio? --Miihkali 25. elokuuta 2005 kello 14.30 (UTC)
Kyllä tuo antigravitaatio sanana on suomenkielessäkin osuvin. Turha sitä mielestäni on miksikään muuksi vääntää, vaikka vierasperäisestä kielestä tuo sana onkin peräisin. Käsitettä voidaan käyttää aika monessa yhteydessä -näennäistieteellisesti ja ihan tieteen parissa. Selvitin vähän asian taustoja ja huomasin, että aikaisempi teksti esiintyi netissä jo toisella sivulta. Liekkö alunperin kirjoittaja tiennyt aivan sanojen merkityksiäkään??? Jokatapauksessa asia on nyt selitetty vähän kansankielisemmin. Aiheesta löytyy netistä paljonkin mahdollisia teorioita (ainakin "vielä" Sci-fi osastolta) joten olisi hyvä jos artikkeli saisi vähän laajempaa taustoitusta. Mjoron 3. maaliskuuta 2007 kello 17.57 (UTC)