Keskustelu:Anatoli Tšubais

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkeli pitää jakaa niin että itse imperialismi kuvataan erillisessä artikkelissa Venäjän uusi imperialismi. JAA 2.4.2006 12:09 (UTC)

Tein niin että toistaiseksi Venäjän uusi imperialismi linkkautuu suoraan tälle sivulle. Jatkossa kannattanee tehdä oma sivu Venäjän uutta imperialismia varten. 2.4.2006 12:21 (UTC)

Lienee jatkossakin paras pitää Tšubaisin omat ajatukset hänen sivullaan niin kauan, kun kyseessä ei ole mistään virallisesta linjasta. -Samulili 2. huhtikuuta 2006 kello 15.11 (UTC)

Artikkeli vaikuttaa suurelta osalta ns. uudelta tutkimukselta. Sitaattikin on liian pitkä. Roskaa? --ML 2. huhtikuuta 2006 kello 09.27 (UTC)

Olenko toki eri mieltä. Aika rankkaa väittää roskaksi kun asia on kuitenkin vahvasti perusteltu monin linkein. Anatoli Tshubais on itse ilmoittanut että kyseessä on uusi imperiumi. Ei ole siis kyseessä tutkimus vaan Venäjän määritelty politiikka. JAA 2.4.2006 09:34 (UTC)

Linkeistä selviää, että Tšubais on puhunut liberaalista imperiumista. Kaikki muu Tšubaisin suuhun laitettu on nähtävästi omaa, tai maksimissaan jonkun linkeissä esitetyn kommentoijan omaa tutkailua.--ML 2. huhtikuuta 2006 kello 10.26 (UTC)
Käsittääkseni en ole laittanut hänen suuhunsa muuta kuin että hän on määritellyt Venäjän päämäärän. Se miten Venäjä sitten on soveltanut tätä asetettua päämäärää on sitten kerrottu sen jälkeen. Tietysti voin siirtää itse keksimän imperialismin toteuttamisen yksityiskohdat toiseen artikkeliin. Tai muuttaa sanomuotoa. Kyseessähän on tietynlainen reversed engineering. Laar ja muut ovat yrtittäneet konstruoida miten Tshubaisin määrittelemä päämäärä on toteutettu. JAA 2. huhtikuuta 2006 kello 10.29 (UTC)
Nykymuodosta ei voi saada muuta kuin sen käsityksen, että Tšubais on esittänyt radiossa ajatuksen jonka mukaan "...energia-asetta hyväksi käyttäen pyritään supistamaan naapurimaiden - varsinkin Venäjän entisten neuvostotasavaltojen - suveriniteettia.". Se että tuo kaikki onkin vain joidenkin kommentaattorien spekulointia, on kokonaan toinen asia. Yleensäkin se, mitä jotkut ovat kommentoineet jostakin, ei kovin hyvin sovellu Wikipedian artikkelin aiheeksi. Laarin kaltaiset poliitikot eivät edes ole mitään auktoriteettejä, mitä tietoon tulee. --ML 2. huhtikuuta 2006 kello 10.46 (UTC)
Mart Laarista esittämäsi mielipiteet lienevät omiasi. (En tiedä kuuluvatko poliittiset mielipiteet näihin keskustelupalstoihin - itse pidän Mart Laaria erittäin pätevänä politiikan asiantuntijana verrattuna ainakin Suomen tasavallan tämänhetkiseen korkeimpaan johtoon.) Yritän kuitenkin korjata artikkelia. JAA 2. huhtikuuta 2006 13.07 (UTC)

Onko artikkelissa vielä moitittavaa - ilmeisesti itse imperiumin asettaminen tavoitteeksi (Tshubaisin ilmaisema päämäärä) ja siitä annettu tulkinta ovat selkeästi eriytetty toisistaan. Kiitän ML:ää kommenteista. -- JAA 2. huhtikuuta 2006 kello 13.07 (UTC)

Eihän tuo ole muuttunut yhtään miksikään. Edelleenkään ei voi saada muuta kuin sen käsityksen, että Tšubais on esittänyt radiossa ajatuksen jonka mukaan "...energia-asetta hyväksi käyttäen pyritään supistamaan naapurimaiden - varsinkin Venäjän entisten neuvostotasavaltojen - suveriniteettia.".--ML 2. huhtikuuta 2006 kello 14.23 (UTC)

Tarkka Tshubaisin lausunnon sanamuoto puuttuu - luin alunperin jutun Hesarista. Yritän löytää. Kevensin tekstiä hiukan. -- JAA 2. huhtikuuta 2006 kello 15.03 (UTC)

Paloja lausunnosta löytyy sieltä täältä. Katso 1 - 4, varsinkin 3 ja 4. -- JAA 2. huhtikuuta 2006 kello 15.35 (UTC)

Imperiumi ja imperialismi ovat aivan eri asioita! Miksi tämä ylipäänsä on A. Tšubais-artikkelissa eikä jossain muussa? --Seppo Linnaluoto 1. toukokuuta 2006 kello 13.54 (UTC)

Imperialismista tässä on kyse - naapurimaiden suvereniteetin rajoittaminen on mm. Hesarin mukaan Venäjän agenda mikä täyttää imperialismin määritelmän. Jaan artikkelin mahdollisimman pian kahteen osaan. Tarkoitus oli tehdä jako jo aiemmin. JAA 3.5.2006 kello 17.11 (UTC)

Venäjän uudesta imperiumista[muokkaa wikitekstiä]

Nuo kappaleet sisältävät runsaasti omia tulkintoja ja liittyvät hatarasti artikkelin aiheeseen. Pois suoraan? Pelkästään lähteiden mainitseminen ei riitä, koska lainailemalla sopivasti, voi toki rakennella millaisen esseen tahansa. --ML 14. marraskuuta 2006 kello 18.39 (UTC)

Venäjän liberaalista imperialismista[muokkaa wikitekstiä]

Nyt on teksti vain käännöstä Tshubaisin omasta tekstistä - ilman edes uudelleenkirjoitusta. --JAA 21. toukokuuta 2007 kello 14.39 (UTC)