Keskustelu:Anarkososialismi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Blah, mitkä näiden termien englanninkieliset nimet ovat? Onko tämä samaa kuin en:Anarchist communism? Linkit voisi lisätä... -- Mikko Paananen 05:15 kesä 16, 2004 (UTC)

Anarchist communist on anarkokommunisti. Anarkosyndikalismi on Anarchosyndicalism.--Lussmu 07:47 kesä 16, 2004 (UTC)

Anarkososialismi ja anarkokommunismi[muokkaa wikitekstiä]

Viitsisikö joku selventää mitä eroa näillä kahdella on, vai tulisiko artikkelit yhdistää? - Apollyon 20. lokakuuta 2005 kello 12:44:45 (UTC)

Sama ero kuin syndikalismilla ja kommunismilla. Anarkososialismi on kyllä todella harhaanjohtava nimi kun puhutaan syndikalismista, pitäisi tehdä aivan omat artikkelinsa. Ei pidä siis yhdistää missään nimessä. - Inspyron 18. marraskuuta 2005 kello 01:08:08 (UTC)

Artikkelin nimi[muokkaa wikitekstiä]

Onkohan artikkelin aloittajan kielitaito aivan kondiksessa vai miksihän englannin kielisestä Libertarian socialism-artikkelista siirrettyessä suomenkieliseen vastaavaan löytyy tämä artikkeli. Anarkososialismi ja libertaari sosialismi eivät ole aivan samoja asioita kuten selviää englanninkielistä Libertarian socialism-artikkelista. Libertaariin sosialismiin sisältyvät kyllä anarkismin vasemmistolaiset muodot kuten anarkokommunismi ja anarkosyndikalismi, mutta libertaariin sosialismiin sisältyy kyllä muitakin kuin anarkistisia ideologioita. (Kuten tästä Anarkososialismi-artikkelistakin käy ilmi.) Voitaisiinko tämä artikkeli hävittää ja tilalle luoda artikkeli libertaari sosialismi vastaamaan englanninkielistä Libertarian socialism-artikkelia? Kommentin jätti 80.186.74.214 (keskustelu – muokkaukset).

Kaikessa mitä tässä tekstissä selitetään on kyse 'Libertaarista sosialismista', ettekö ymmärrä sielä ylläpidossa? Termi 'Anarkososialismi' antaa sen kuvan että olisi kyse vain anarkismin sosialistisesta muodosta/sosialistisista muodoista, vaikka on kyse muistakin, kuin anarkistisista ideologioista. Teksti on aika lailla suoraan englanninkielisen wikipedian artikkelista Libertarian socialism, jossa tämä selitetään. Jompi kumpi nimi tai teksti on väärä. Jos muutatte nimen Libertaariksi sosialismiksi, niin pääsette helpommalla ja kaikki on kunnossa. Jos taas muutatte tekstin sen olisi hyvä käsitellä ainoastaan anarkismin vasemmistolaisia/sosialistisia muotoja. Kommentin jätti 80.186.74.214 (keskustelu – muokkaukset).

ehkä kannattaisi laittaa koko homma libertarismi artikkelin alaotsikoksi.