Keskustelu:Anagrammi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sanaseppojen kuuntelijoiden anagrammeista "Koskenkorvan viina - nokikansan virvoke" on minun keksimäni. Olin 90-luvun alkupuolella töissä Nokian Tutkimuskeskuksessa Tapiolassa ja koodasin tuolloin itselleni anagrammikoneen C-kielellä. Kuuntelin tuolloin aktiivissesti Alivaltiosihteeri-ohjelmaa Radiomafialta ja erityisesti Sanaseppoja. Kun sitten kilpailu alkoi, naputtelin lähtösanat sisään ja aika pian kirjaimista löytyi "virvoke". Jäljellejääneistä kirjaimista k, a:t ja n:t antoivat heti perään "kansan" ja sitten jäikin jäljelle vain neljä kirjainta. Soitin alle minuutissa lähetykseen ja kun kerroin löytöni, juontaja päätti, että saan saman tien erikoispalkinnon, mutta he jatkoivat kuitenkin pelin loppuun muiden soittajien kanssa. Sain aikanaan postissa nyt jo hävinneen punaisen Radiomafia T-paidan ja muuta tavaraa.

Tuostahan olisi tullut myös onkikansan tai vaikka konikansan virvoke myös, mutta tuo nokikansa jäi kilpailuvastaukseksi ja on siitä lähtien elänyt Sanaseppojen muisteluissa yhtenä parhaista. Nyt myös netissä. Muistan miettineeni sitäkin, että jos lähtösanat olisivat olleet "Koskenkorvan viinaa", olisi siitä saanut "Nokia-kansan virvoke". Se huvitti meitä Nokialaisia kovasti.

Olen yrittänyt haarukoida kyseisen ohjelman ajankohtaa, mutta kovin tarkasti en sitä ole voinut paikallistaa. Tuolloin kuitenkin Nokian Tutkimuskeskus sijaitsi vielä Tapiolassa Revontulentiellä. Eli puhutaan vuosista 1991-1993, luultavimmin. 1994 syksyllä Nokian Tutkimuskeskus oli jo muuttanut Lauttasaareen.

Ymmärrän, jos tämä tieto ei täytä vaatimuksia tulla esitetyksi Wikipediassa, mutta tiedän olevani tuon kyseisen anagrammin "keksijä". Mikäli kertomukseni perusteella tiedon voi lisätä, se saisi mielellään olla muodossa "kuuntelija Marko-Tapio Puumalainen Espoosta", sillä minulla on Espoossakin ainakin yksi täyskaima Marko Puumalainen. Nykyinen vaimoni ja silloinen työtoverini Laura Tiilikainen tämän tiedonjyvän löysi Wikipediasta ja voi tietenkin vahvistaa kertomukseni. --Makrope (keskustelu) 29. tammikuuta 2019 kello 09.38 (EET)[vastaa]