Keskustelu:Aatu Laitinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kohdat joita muutin: ” Laitinen oli yksi alkulestadiolaisuuden seurakuntavanhimmista. Laitisen postillaa on paljon käytetty alkuaikoina lestadiolaisten kokouksissa.”

” Lestadiolaisuuden hajaantuessa 1900-luvun taitteessa Laitinen ei varsinaisesti sitoutunut mihinkään suuntaan, mutta oli edelleen lestadiolainen. Uusheräystä kohtaan tämän erkaantuessa Laitinen tunsi tietynlaista sympatiaa, mistä jotkut vetivät johtopäätöksen Laitiseen menneen uusheräykseen. Esikoislestadiolaisten Lapin vanhimpiin yhteys jäi heikoksi, syynä Joonas Purnun kriittinen suhtautumisen kirkon papistoon. Eräiden perimätietojen mukaan Laitinen siirtyi elämänsä loppupuolella vanhoillislestadiolaisuuteen.”

Kirjoitin nämä joskus aikoja sitten ilman tunnuksia - tähän minulla ei ole mitään tieteellistä lähdettä , vain kuulopuheita. Tekstiä on myöhemmin muokkaillut joku muu – ilman lähde viitteitä. Korjasin artikkelia tieteellisen lähteen avulla, jonka on koonnut professori Pekka Raittila. Viittaus Laitisen näkemykseen naisten saarnaoikeudesta voisi olla tarkemmin määritelty kuin pelkkä KK vuonna 1884 – mikä numero ja sivu. Käyttäjä:Vkettu 31. heinäkuuta 2011 kello 19.33