Keskustelu:AIESEC

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Järjestön nimen virallinen kirjoitusasu on AIESEC, ei Aiesec. Nimi on alunperin ollut lyhenne sanoista "Association Internationale des Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales", mutta alkuperäinen merkitys on kadonnut ajan myötä. Nykyään akronyymistä on siis tullut erisnimi jolla oma erikoinen kirjoitusasunsa.

--Anrui 24. lokakuuta 2008 kello 23.03 (EEST)[vastaa]

Ei voida hyväksyä, ks. Keskustelu:Messenger --Tpheiska 28. lokakuuta 2008 kello 20.11 (EET)[vastaa]
"Wikipediassa kirjoitetaan isolla vain ensimmäinen kirjain sekä artikkelin otsikossa että itse tekstissä. Poikkeuksen muodostavat eBay-tyyppiset nimet, joissa voidaan selvyyden vuoksi noudattaa yrityksen omaa käytäntöä." (Ohje:Artikkelin_nimi).
Tässä on selkeästi kyseessä eBay -tyyppinen erikoiskäytäntö. Kyse ei ole siis MSN:n tai UNESCO:n tapaan lyhenteestä, vaan erisnimestä jolla on oma vakiintunut käytäntö. AIESEC:iin viitataan kaikissa lähteissä (mm. englanninkielisessä artikkelissa) nimenomaan tämän käytännön mukaisesti, joten poikkeuksen tekeminen tässä artikkelissa aiheuttaisi mielestäni turhia sekaannuksia. Suomen kirjakielessäkin yrityksillä, yhteisöillä ja sanomalehdillä (jos muistan oikein, suomen kielen opinnoista on hieman aikaa...) on mahdollisuus määrätä itse kirjoitusasusta (esim. Jyväskylän Lyseon lukio) joten en näe tässä poikkeustapauksessa ongelmaa.--Anrui 27. marraskuuta 2008 kello 09.43 (EET)[vastaa]