Keskustelu:Äänitetuottaja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yleensä puhutaan vain tuottajasta, joten mun ehdotus on, että artikkelin nimi on "Tuottaja (musiikki)" --80.221.30.182 6. tammikuuta 2006 kello 17:05:46 (UTC)

En huomannut keskustelusivua ennen äskeistä siirtoa, mutta kyllä musiikkituottaja on ihan käytetty termi. [1] Pelkästä tuottajasta puhutaan lähinnä, kun asiayhteys on selvä. Jos täsmentää pitää, niin näin on mielestäni parempi, ja nyt tämä on sovussa luokan Musiikkituottajat sekä artikkelin Elokuvatuottaja kanssa. –Kooma 16. elokuuta 2006 kello 20.25 (UTC)

"Elokuvatuottaja on elokuvan tekemisprosessin ylin päättävä henkilö, joka päättää elokuvan tuotannon aloittamisesta ja sen loppuun viemisestä, sekä omistaa suurimman osan sen oikeuksista." Viittaan tällä tavoin edelliseen kommenttiin. Elokuvatuottaja palkkaa ohjaajan, näyttelijät jne. Ensimmäisen kommentoijan esittämä asia on selvä. Tässä kuvaillaan pelkkää tuottajaa. Tuottajalla on tosin yleensä etupäässä vastuu tuotantobudjetin toteutumisesta ja näin ollen mainituista useista tuottajista ylin asemassa on aina vastaava tuottaja.

Tuottajista tehtyyn listaan en ota kantaa, mutta yleensä julkkistuottajien nimestä tuotteen yhteyteen maksetaan. Todellisuus tuotannossa voi olla aivan muuta.

  • Mainituissa suomalaisissa ei ehkä edes ole tyypillistä tuottajaa. Hans Rautio on toiminut vastaavana tuottajana.

Jotkut sitten taasen ovat äänittäjä-tuottajia ja vastaavan tuottajan osuus ei kuulu joskus silti asiaan lainkaan.

  • Mainituista T.T. Oksala on äänittäjä-tuottaja, kuten ovat melkein kaikki muutkin.

Sama kuin elokuvatuottajaan pätee musiikkituottajaan / äänitetuottajaan. Kyseinen henkilö tai yhtiö myös omistaa oikeudet toteuttamaansa äänitteeseen vähintään 50 vuodeksi. Kaikki eivät toteuta mekaanista tuottamista itse ja yhtiöillä tietenkin tarvitsee olla henkilö työtä tekemässä.

  • Mainituista Pekka Aarnio on musiikkituottajan omainen toimija alalla. Pave Maijanen on tuottanut tämän omaisesti yhtiönsä kautta, mutta on muutoin esimerkillinen tuottaja.

Propaganda 15. helmikuuta 2007 kello 21.30 jälkeen (UTC) pro-netti 16. helmikuuta 2007 kello 17.38 (UTC)

Musiikkituottaja[muokkaa wikitekstiä]

Siis äänitetuottaja / musiikkituottaja on lain tuntemana henkilönä/oikeushenkilönä tässä oikeuksiltaan ja toiminnassaan korkeammassa kategoriassa. Omat säännöksensä koskevat elokuvan tuottajaa.

"Lainaus: Tekijänoikeuslaki Äänitallenteen tuottaja (14.10.2005/821) 46 § (14.10.2005/821) Äänilevyä tai muuta laitetta, jolle on tallennettu ääntä, ei tuottajan suostumuksetta saa, ennen kuin 50 vuotta on kulunut tallentamisvuodesta: 1) ..2)..3)..4) Jos tallenne julkaistaan ennen kuin tallentamisvuodesta on kulunut 50 vuotta, 1 momentissa säädetty suoja on voimassa, kunnes 50 vuotta on kulunut siitä vuodesta, jona tallenne ensimmäisen kerran julkaistiin. Jos tallennetta ei julkaista, vaan se laillisesti, ennen kuin tallentamisvuodesta on kulunut 50 vuotta, saatetaan yleisön saataviin muutoin kuin tallenteen kappaleita levittämällä, suoja on voimassa, kunnes 50 vuotta on kulunut siitä vuodesta, jona tallenne ensimmäisen kerran sanotulla tavalla saatettiin yleisön saataviin."

--pro-netti 17. helmikuuta 2007 kello 21.20 (UTC)