Just Cause

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli kertoo tietokonepelistä. Just Cause voi viitata myös Yhdysvaltain armeijan suorittamaan operaatioon. Se on myös Oikeuden puolustaja -elokuvan alkuperäinen nimi.
Just Cause
Just Causen kansi.jpg
Kehittäjä Avalanche Studios
Julkaisija Eidos Interactive
Pelimoottori Avalanche
Julkaisupäivä Euroopan unionin lippu 22. syyskuuta 2006
Yhdysvaltain lippu 27. syyskuuta 2006
Lajityyppi Kolmannen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto Yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 16
ESRB: M
Alusta PlayStation 2, Xbox, Xbox 360, Windows
Jakelualusta DVD, Steam
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Just Cause on Avalanche Studiosin kehittämä ja Eidos Interactiven julkaisema toimintapeli. Se julkaistiin syyskuussa 2006 PlayStation 2-, Xbox- ja Xbox 360 -konsoleille sekä Windowsille.

Peli sijoittuu Karibianmerellä sijaitsevaan kuvitteelliseen San Esperiton saarivaltioon. Pelaaja ohjaa CIA:n agentti Rico Rodriguezia, joka toimii San Esperiton diktaattoria vastaan taistelevan sissiliikkeen puolella. Peli on saanut nimensä Yhdysvaltain armeijan Just Cause -koodinimellä suoritetusta operaatiosta. Pelissä pelaaja pääsee käyttämään monia elokuvatyylisiä lisävarusteita, joiden avulla voi kiinnittyä esimerkiksi ajoneuvoihin. Pelimaailmassa pelaaja voi liikkua vapaasti ja tehdä varsinaisten juonellisten tehtävien ohella sivutehtäviä, joista voi ansaita esimerkiksi lisää aseita ja turvataloja. Sivutehtäviin kuuluvat esimerkiksi kylien valtaukset joko kapinallisille tai huumeliigalle.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.