Julia Antonia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Julia oli Marcus Antoniuksen äiti. Julian vanhemmat olivat Lucius Julius Caesar ja Fulvia. Julian veli oli Lucius Julius Caesar, joka oli vuoden 64 eaa. konsuli. Julia oli kaukaista sukua Julius Caesarille.

Julia oli naimisissa Marcus Antonius Creticuksen kanssa. Heillä oli kolme poikaa triumviri Marcus Antonius, Lucius Antonius ja Gaius Antonius. Antonius kuoli noin 72eaa. taisteltuaan epäonnisesti merirosvoja vastaan. Jossain vaiheessa Julia nai Publius Cornelius Lentulus Suran. Lentulus teloitettiin 63 eaa. osallisuudestaan Catilinan salaliittoon. Julia ei mennyt enää uudestaan naimisiin.

Proskription aikaan Julia onnistui pelastamaan proskriptoiduksi tulleen veljensä.[1] Perusian sodan jälkeen Julia lähti Roomasta poikansa luokse itään. Matkalla Julia vieraili Sextus Pompeiuksen luona Sisiliassa, joka otti Julian lämpimästi vastaan. Julian mukana Sextus lähetti Antoniukselle tarjouksen liitosta Octavianusta vastaan.[2] Plutarkhoksen mukaan Julian olleen aikansa arvovaltaisimpia ja älykkäimpiä naisia.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Plutarkhos s.19
  2. Goldsworthy s.286
  3. Plutarkhos s.1