Itä-Suomen Kemistiseura

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Itä-Suomen Kemistiseura on Suomalaisten Kemistien Seuran paikallisjaosto jonka toiminta on keskittynyt Joensuun ja Kuopion alueelle. Seuran tarkoituksena on edistää kemian eri alojen tutkimusta, teollisuutta ja tunnettavuutta välttämättömänä perustieteenä.

Itä-Suomen Kemistiseuran jäseneksi voi liittyä pääseuran kautta. Varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka on osoittanut olevansa pätevä kemisti esimerkiksi suorittamalla ylemmän yliopistotutkinnon kemian alalta. Nuoreksi jäseneksi voivat liittyä korkeakouluissa kemiaa, biokemiaa tai farmaseuttista kemiaa pääaineenaan opiskelevat henkilöt.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Itä-Suomen kemistiseura perustettiin 29. syyskuuta 1977. Seuran kotipaikkana aloitti Kuopio, ja seuran perustivat kemistit Pentti Kauranen, Anitra Tenhunen ja Pekka Joutsenoja. Tili avattiin 15.12.1977 silloiseen Kuopion Osuuspankkiin. Seuran ensimmäisenä puheenjohtajana toimi Pentti Kauranen. Vuonna 1978 toiminta lähti varsinaisesti käyntiin, ja ensimmäisiin tapahtumiin sisältyi mm. Loviisan matka, syysretki sekä pikkujoulut.

Vuosien varrella seura on järjestänyt mm. yritysvierailuja, vuosijuhlia, pikkujouluja, yleisöluentoja ja erilaisia virkistystapahtumia. Seuran jäsenmäärä on vaihdellut toiminnan aikana. Enimmillään jäseniä on ollut lähemmäs kolmesataa. Vuonna 2019 jäseniä on 51.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]