Into the Millennium Tour

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Into the Millennium
Backstreet Boys
Albumi Millennium

Into the Millennium Tour -kiertue oli Backstreet Boys -poikabändin kiertue, joka tuki heidän vuonna 1999 ilmestynyttä albumiaan Millennium. Kiertueeseen sisältyi 115 loppuunmyytyä konserttia yhteensä 84 maassa.

Ensimmäinen kiertueen osa oli Eurooppa, jossa Pojat aloittivat 2. kesäkuuta 1999, ja lopettivat 7. elokuuta 1999. Euroopan osa sisälsi yhteensä yli 40 konserttia yli 30 kaupungissa ja 13 maassa. Ensimmäinen osa Pohjois-Amerikan kiertuetta sisälsi alun perin 53 esitystä (40 julkaistua ja 13 lisättyä) 39 kaupungissa, sen oli tarkoitus kestää syyskuun 14. päivästä joulukuun 2. päivään. Koko Pohjois-Amerikan kiertue oli loppuunmyyty elokuun 14. päivään mennessä; 765 000 lippua tuotti arviolta 30 miljoonaa dollaria (lippujen hinta vaihteli 28.50$ ja 38.50$ välillä), koko kiertueen lippujen myyntiin paneminen samana aamuna oli epätavallinen myyntitapa ja se rikkoikin ennätyksiä, sillä liput myytiin loppuun vain muutamassa tunnissa. Poikien lisättyä muutamia ylimääräisiä konsertteja aikatauluihin, Pohjois-Amerikan kiertue sisälsi yhteensä 56 esitystä. Hurrikaani Floydin seurauksena, joka oli lähestymässä Floridaa, bändin täytyi lykätä kaksi ensimmäistä esitystä syyskuun 14. ja 15. päivästä joulukuun 5. ja 6. päivään. Toinen Pohjois-Amerikan kiertue alkoi 11. helmikuuta ja päättyi 15. maaliskuuta, 2000.

Vaikka kiertue olikin Bruce Springsteenin ja E Street Band Reunion Tour -kiertueen välissä, se voitti silti vuoden luovimman konsertin palkinnon.

Tekniset aspektit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lavaesiintyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiertueen lavaesiintyminen sisälsi viisikulmaisen lavan jossa oli 360-asteen katsojapaikat. Lavalla oli viisikulmainen ulompi väylä missä oli viisi ramppia lavan keskikohtaan. Tämä lavan osa oli normaalisti korkeammalla kuin muu lava, mutta sitä pystyi alentamaan jotta bändi pystyi astumaan sisään tai menemään ulos "lavan alta". Instrumentaalinen bändi oli ulomman ja sisemmän väylän välissä, missä pojat erotettiin toisistaan ramppien avulla.

Esitys ja show-elementit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bändillä oli kuusi instrumentaalista jäsentä sekä 10 tausta tanssijaa (5 naista ja 5 miestä), jotka tanssivat silloin kun bändin pojat eivät. Joskus bändin jäsenet hajaantuivat ja esiintyivät jokainen lavan eri kulmassa, mutta toisinaan kaikki olivat lavan samassa kulmassa.

Bändi käytti useita asuja esityksen aikana. He käyttivät "futuristisia" asuja ensimmäisen osion aikana; nuo puvut korvattiin puolessa välissä kiertuetta. Alkuperäiset asut sisälsivät siniset ruutukuvioiset poolopaidat ja siniset liivit. Myöhemmät asut sisälsivät mm. haarniskan kaltaiset paidat, jotka oli suunniteltu jokaiselle jäsenelle erilaisiksi. Näistä asuista tuli tunnetuimmat kiertuevaatteet, koska lehdistö ottaa useimmiten kuvia vain kiertueen alkuosista.

Ensimmäisten kolmen kappaleen jälkeen, jokainen jäsen esitteli itsensä yleisölle samaan aikaan kun muut vaihtoivat vaatteita "avaruusliiveistä" tummiin trenssitakkeihin lavan takana "As Long As You Love Me" esitystä varten, mikä esitettiin "tuoli rutiinilla". Taustatanssijat esittivät ja bändi soitti musiikkia sillä aikaa kun pojat vaihtoivat nahka-asusteisiin seuraavaa kappaletta varten. Kun pojat esittivät kappaleen "Quit Playing Games With My Heart" heidät kytkettiin vaijereihin ja he "leijuivat" yleisön yllä esittäen kappaletta. Sen jälkeen pojat vaihtoivat asunsa punamustiin moottoripyörä yläosaan ja mustiin housuihin. Lavan kulmiin asennettiin metallitikapuut, joissa he esittivät kappaleen "Don't Want You Back".

Seuraavaksi he esittivät kappaleen "The Perfect Fan" jolloin lavalla oli viisi eri äiti-tytär pari jotka oli tuotu yleisön joukosta. Vaihdettuaan valkoisiin asuihin Backstreet Boys esitti sekoituksen kolmesta hitti kappaleestaan "Everybody (Backstreet's Back)", "We've Got It Goin' On" ja "Thatä's The Way I Like It".

Seuraavaksi pojat nostettiin lavan keskustaan mikkien kanssa ja he lauloivat litanian balladeja. He tanssivat "hattu-tanssin" "All I Have To Give" kappaleen kanssa. Esittäessään "Show Me The Meaning Of Being Lonely" he tanssivat hetken naistaustatanssijoiden kanssa.

Bändi palasi lavalle esittämään street version kappaleesta "It's Gotta Be You". Sitten he esittelivät instrumentaaliset bändin jäsenet ja he esittivät soolon. Lopulta he kiertelivät lavalla samalla kun katosta satoi konfetteja ja lopettivat konsertin.

Lopuksi bändi palasi vielä kerran lavalle esittämään "I Want It That Way"-kappaleen. Esityksen jälkeen pojat toivottivat katsojille hyvää yötä.

Settilista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koko Millennium albumi esitettiin jokaisen esitys iltana (paitsi Nickin soolo "I Need You Tonight").