Edna Birch

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Edna Birch
Näyttelijä(t) Shirley Stelfox
Kesto 2000–2015
Ensi-
esiintyminen
25. toukokuuta 2000
Henkilötiedot
Sukupuoli nainen
Suhteet
Sisarukset Lily Butterfield

Edna Birch (o.s. Burrows) on kuvitteellinen hahmo brittiläisessä saippuasarjassa Emmerdale. Häntä näytteli Shirley Stelfox vuodesta 2000 kuolemaansa 2015 asti. Hahmon suunnitteli Kieran Roberts.

Edna näkyi sarjassa ensimmäisen kerran vuonna 2000, mutta Edna oli asunut kylässä jo vuosia. Edna tunnetaan suorasanaisena ja ilottomana naisena, jolle ystävyys on kaikki kaikessa. Edna on harras seurakuntalainen. Ednan koirat ovat Ednalle erittäin tärkeitä ja jos joku tekee jotain koirille on varmaa, että hän saa Ednan vihat päällensä. Ednalla on sisko Lily, jonka kanssa he eivät ole aina olleet hyvissä väleissä. Ednalla on myös poika ja yksi lapsenlapsi.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2001 kylään muutti Ednan teini-ikäinen pojantytär Eve[1]. Edna kuitenkin lähetti lapsenlapsensa isänsä luokse Ranskaan Even potkaistua Ednan koiraa Batleyta, joka on ollut hänelle aina kuin perheenjäsen ja joskus vielä enemmän. Batley on kuitenkin kuollut ja Edna oli surun murtama sen kuoltua. Hänen toinen koiransa Tootsie toi kuitenkin valoa Ednan elämään. Len Reynolds oli Ednan vanha ystävä ja näytti siltä, että heidän välilleen voisi syttyä romanssi. Edna ei kuitenkaan tuntenut Leniä kohtaan ystävyyttä enempää ja niin Len alkoi flirttailemaan Pearl Ladderbanille. Edna meni töihin miljornööri Tom Kingille ja hänestä ja Tomista tuli läheiset kaverukset. Tom tiesi voivansa luottaa Ednaan ja kääntyikin usein kysymään neuvoa häneltä. Edna pettyi kovasti kun Tom päätti mennä naimisiin Rosemary Sinclairin kanssa. Lokakuussa 2006 Ednan poika Peter Birch tuli pyytämään äitiänsä osallistumaan Even häihin Ranskassa. Edna kieltäytyi aluksi osallistumasta häihin, mutta lopulta osallistui ja sieltä hänen mukanaan saapui Ednan sisko Lily Butterfield. Vuoden 2007 keväällä Ednan koira Tootsie tuli raskaaksi ja se synnytti kaksi tervettä poikasta. Vuonna 2007 Lily jäi poliisille kiinni kannabiksen kasvattamisesta Kartanolla ja kun poliisi tunkeutui Ednan kotiin pidättämään Lilyn oli Edna hävetä silmät päästä ja tästä lähtien Ednan ja Lilyn välit eivät ole olleet hyvät. Marraskuussa 2008 Edna oli erittäin vihainen, kun kuuli, että kirkko jouduttaisiin sulkemaan. Mark ja Natasha Wylde ostivat kirkon, mutta saatuaan tietää miten tärkeä kirkko oli kyläläisille lahjoittivat he sen kyläläisten omistukseen. Vuonna 2012 Eve ilmaantui Ednan ovelle ja Edna otti hänet luokseen asumaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. [1] (Arkistoitu – Internet Archive)