Aventics

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aventics
Aventicsin päätoimisto Laatzenissa.
Aventicsin päätoimisto Laatzenissa.
Yritysmuoto GmbH
Perustettu 2013-2014
Kotipaikka Laatzen
Toiminta-alue koneenrakennus
Liikevaihto noin 400 milj. €
Henkilöstö 2 100
Kotisivu aventics.fi

Aventics GmbH (oikeinkirjoitus AVENTICS) on vuonna 2013 perustettu pneumaattisten komponenttien ja -järjestelmien valmistaja. Aventicsin toimipaikkoja ovat Laatzen / Hannover, Gronau (Leine), Bonneville (Ranska), Lexington (USA), Eger (Unkari) ja Changzhou (Kiina). Yhtiö on erikoistunut toimittamaan laivojen ohjaus- ja valvontaratkaisuja sekä hyötyajoneuvojen pneumatiikkaa.

Taustat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yritys perustettiin vuonna 2013 Bosch-Rexroth-ryhmän pneumaattisen divisioonan myynnin kauttaselvennä. Joulukuussa 2013 se myytiin rahoitusyrittäjälle Triton[1] ja seselvennä on ollut kaupankäyntiselvennä Aventicsin palveluksessa helmikuusta 2014 lähtien.

Pneumatiikassa käyttää paineilmaa väliaineena. Yritys valmistaa sylintereitä[2], venttiilejä, venttiilijärjestelmiä[3] sekä paineilmanhuoltoyksiköitä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyinen yritys voidaan jäljittää takaisin vuonna 1869 perustettuun Westinghouse Air Brake Company -yhtiöön (Wabco). Vuonna 1949 Wabcon pneumatiikkaliiketoiminta siirtyi Rexroth:lle, joka oli tuolloin Mannesmann-konsernin tytäryhtiö. Lopputuloksena syntyi Mannesmann Rexroth Pneumatik GmbH päätoimipaikkanaan Hannover Saksassa. Vuonna 1991 Mannesmann Rexroth hankki AB Mecman:n (perustettu 1945) ja se liitettiin osaksi pneumatiikkayksikköä ja nimettiin Rexroth Mecman GmbH :ksi. Kun Bosch osti Rexrothin vuonna 2001, Bosch Automation ja Mannesmann Rexroth (Rexroth Mecmanin emoyhtiö) yhdistettiin nykyiseksi Bosch Rexroth:ksi. Pneumatiikkadivisioona eriytettiin syyskuussa 2013 itsenäiseksi yhtiöksi ja nimettiin Rexroth Pneumatics:ksi. Sen jälkeen se myytiin sijoitusyhtiö Triton:lle. Sittemmin yhtiö on toiminut nimellä Aventics. Vuoden 2016 alussa hammasketjuyksikkö myytiin brittiläiselle Renoldille, Maaliskuussa 2017 julkistettiin yrityskauppa, jossa Aventics osti Vector Horizon Technology LLC:n (VHtek) Bowling Green:sta Kentuckysta (USA). VHtek kehittää energiajärjestelmiä, joissa keskitytään päästöjenhallintaan ja kehittyneisiin mekatroniikkalaitteisiin.

Heinäkuussa 2018 julkistettiin yritysostoselvennä. Emerson on pneumatiikkatekniikoiden yritys, joka toimittaa kone- ja tehdas automaatiosovelluksia.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]