Ajopuku

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ajopuku on suojavaruste moottoripyöräilyssä, sen pääasiallinen tehtävä on suojata motoristia kaatumistilanteessa. Ajopuvut voidaan jakaa kahteen kategoriaan: nahka- ja tekstiiliajopuvut. Ajopuku voi olla yksiosainen tai kaksiosainen, jolloin ajotakki ja -housu voidaan valita vapaasti. Yksiosaista ajopukua käytetään yleensä rata-ajossa paremman suojaavuuden takia.

Nahkapuku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nahkapuvun, -takin ja -housun valmistusmateriaalina käytetään yleensä 1,2 -1,4 mm paksua lehmän nahkaa. Kaatumisen kannalta kriittisissä paikoissa, kuten olka- ja kyynärpäissä on nahkaa tuplakerros tai sitten siinä on käytetty kengurun nahkaa, joka on lehmän nahkaa huomattavasti kestävämpää.

Tekstiilipuku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tekstiilipuvut voidaan karkeasti jakaa kahdentyyppisiin asusteisiin: vedenpitäviin ja ei vedenpitäviin. Tekstiilipukujen pintamateriaalina käytetään yleensä Corduraa tai muuta vastaavaa vahvaa polyesterkuitua. Pintamateriaalin minimi paksuutena pidetään 300 denierin kudosta. Kriittisissä paikoissa yleensä käytetään yli 500 denierin vahvuuksia.