Aihe sivulla Keskustelu wikiprojektista:Sata naista Wikipediaan

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kulttuurinavigaattori (keskustelumuokkaukset)

Ilmeisesti yhteistyökumppaneiden valitsemina kyse oli pääasiassa suomalaisista naisista. IP-käyttäjä esitti alkuperäiskansojen naisia mukaan, mikä on kannatettavaa. Mutta menisikö homma liian laajaksi, jos ensi kerralla mukana olisi teemana jotenkin näin: "Kaikki maailman naiset Wikipediaan"? Tarkoitan että valinnat rajattaisiin maailman merkittävimpiin naisiin, tietysti suomenkielisen Wikipedian näkökulmasta. Olisiko se mahdollista tai mahdotonta toteuttaa?

Urjanhai (keskustelumuokkaukset)

Tuossahan taisi nytkin lukea ohjeessa "pääasiassa" tjsp suomalaisia, ja joku artikkeli taidettiin luoda muunmaalaisestakin henkilöstä. Lisäksi yhteistyökumppanien kokoamat listat edustivat yhteistyökumppanien valitsemia aiheita (joista he kai olivat koonneet myös erityisesti lähteitä), mutta ehdotuksia esim. HS:n kautta ja täältä tai muualta tuli muiltakin elämänaloilta, ja niitä myös toteutettiin. Itse ainakin tykkäsin tästä suuntaa antavasta määrittelystä, koska kuitenkin Suomi on suomalaisten wikipedistien "vastuualue", jota muut eivät välttämättä niin paljon käsittele. Tietysi aiheeltaan kansainvälisiä tapahtumiakin voi tulla, jos esimerkiksi aiheena olisivat Uralilaiset kansat tai joku muu kansainvälinen aihe, ja jos joku haluaisi vaikka nyt luoda artikkeleita tähän jatkoksi jostain kansainvälisestä aihepiiristä, niin ei kai sillekään olisi estettä. Teeman mukaan muiden aihepiirien muokkaustapahtumissa taas voisi olla koottuna etukäteen näiden aihepiirien lähteitä. Nytkin ainakin saamelaiset naiset olisivat menneet kai suoraan nykyiseenkin määritelmään. Aiemminhan on ollut erilaisia alueellisia haasteita kuten Katalonia ja sen puoleen eri tapahtumissa ja haasteissa aiheet kai voivat vaihdella ihan miten vaan.

Paju (keskustelumuokkaukset)

Totean nyt tähän, että projektisivujen syntymisen jälkeen olen hankkeen innoittamana pannut alulle monia tunnetuista suomalaisista naisista kertovaa artikkelia. Eli täydensin suomalaisten akatemiaprofessorien luetteloa johtavat naistutkijat edellä tammi-helmikuussa. Yksi artikkeleista eli 22.1. aloitettu Johanna Niemi -artikkeli sattui merkkipaaluksikin (killunut Ajankohtaista-sivulla). Koska 8.3. minulla oli monia sovittuja menoja, en sinä päivänä osallistunut proggikseen. Yst. --Paju (keskustelu) 25. maaliskuuta 2016 kello 19.47 (EET) (PS. tämä ikkuna on hiukan hankala käyttöliittymä ''edit source'' -lähestymisellä wikipedian editointiin tottuneelle)

Vastaa aiheeseen ”Suomalaisetko vain?”