Aihe sivulla Keskustelu wikiprojektista:Sata naista Wikipediaan

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yhteenvetoa on viimeksi muokannut käyttäjä Olimar 7. maaliskuuta 2016 kello 16.40 8 vuotta sitten

Keskustelu koski tämän keskustelusivun käyttöliittymää eikä liittynyt projektin aiheeseen. Keskustelussa muun muassa opeteltiin linkkien lisäämistä viesteihin. Asia on loppuunkäsitelty.

Urjanhai (keskustelumuokkaukset)

Onpa tällä keskustelusivulla erikoinen käyttöliittymä. Tavalliselle Wikipedistille tämä on vaikea. Oletteko aivan varmoja, että aloitteleva Wikipedisti pääsee tämän kautta paremmin sisään Wikipedian muokkaamiseen?

Olimar (keskustelumuokkaukset)

Tämä flow-lisäosa tällä projektisivulla on tarkoitettu nimenomaan keskustelun helpottamiseksi uusille muokkaajille, sillä tämä muistuttaa käyttöliittymältään sosiaalista mediaa ja allekirjoituskin tulee automaattisesti. Wikikoodilla keskustelu olisi mielestäni kylmempi kylpy.

Cimon Avaro (keskustelumuokkaukset)

En tiedä. Aika intuitiivinen tämä näyttäisi olevan. Ei silti, parempi standardi keskustelusivu formaatti on minusta. Lähinnä tämä on featuritista.

Cimon Avaro (keskustelumuokkaukset)

Pahinta tässä on kaiketi että keskustelua ei arkistoida minnekään.

Olimar (keskustelumuokkaukset)

Keskustelut kyllä arkistoidaan automaattisesti.

Cimon Avaro (keskustelumuokkaukset)

No niinpä näkyy. Ei ole kyllä intuitiivistä miten arkistoituihin keskusteluihin pääsee käsiksi. ja vaatii klikkauksia. yhteenvedot eivät ole kovin kuvailevia, ainakan tällä sivulla.

Urjanhai (keskustelumuokkaukset)

Linkki arkistoon näkyy olevan sivun oikeassa yläkulmassa, paitsi jos tulee tarkkailulistan kautta, jolloin näkyy vain muutoksen sisältävä ketju. Juuri samaa hienoutta kuin Facebookissa.

Urjanhai (keskustelumuokkaukset)

Silloin näköjään pääsee keskustelun pääsivulle linkistä joka on samalla kohtaa kuin alasivun pääsivun linkki tavallisilla sivuilla.

Urjanhai (keskustelumuokkaukset)

Kirjoitin tuonne yhteenvetoon, että "Toimiiko tämä muuten niin, että aiheet, jotka eivät ole enää ajankohtaisia vain häviävät jonnekin, eivätkä arkistoidu, ja niiden poisto vieläpä näkyy historiassa piilotuksena? Sen ymmärtää, jos vandalismin poisto näkyy piilotuksena, mutta eikö muun ei-ajankohtaisen sisällön pitäisi joko arkistoitua tai näkyä historiassa ja eikö piilotuksen tulisi tulisi tapahtua vain vandalismille?" mutta näköjään näin ei olekaan, vaan kun olin muokannut yhteenvetoa, niin tämä mystisesti jonnekin piilotetuksi tullut ketju palautui yhtä mystisesti näkyviin tuosta tuntemattomasta olinpaikastaan.

Urjanhai (keskustelumuokkaukset)

Mutta kun tutkii, niin näköjään yliviivaus tapahtuukin vain keskustelun pääsivun historiassa, ja itse osion historia olisikin ollut koko ajan tuosta osion oikeasta yläkulmasta avattavissa.

Urjanhai (keskustelumuokkaukset)

On tämä kyllä niin ihme hörpötin: lisäsin projektisivulle ulkoisen linkin Hesarin uutiseen ja kun pastesin sen tänne keskusteluun, niin tämä generoi sinne omin päin jotain nowikia: https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Aihe:Swa3stmdgsxb4bnp&action=compare-post-revisions&topic_newRevision=szfw265vzeh5l38m Muutenkin minkä tahansa sisäisen tai ulkoisen linkin lisäämisessä saa tapella kymmeniä sekunteja, ja niistä on vaikea saada haluamansa näköisiä, kun ei-visuaalisessa muokkauksessa joko yhdellä tai kahdella hakasululla, pystyviivalla ja välilyönnillä saa kaiken linkitettyä.

Olimar (keskustelumuokkaukset)

Linkkien lisääminen onnistuu tässä samalla tavalla kuin visuaalisessa muokkaimessa. Maalaa hiirellä sanan, jonka haluaa linkittää ja painaa Ctrl+K (tai vaihtoehtoisesti linkki-kuvaa alareunasta). Molemmista aukeaa vaihtoehto sekä sisäiseen että ulkoiseen linkkiin.

Urjanhai (keskustelumuokkaukset)

Linkin luonti kyllä onnistuu, mutta en vielä ehtinyt oppia miten linkkiin lisätään wikitekstinäkymässä pystyviivan oikealla puolella tai viimeisen hakasulun oikealla puolella oleva sisältö. Tai vaikka näitä lisäyksiä ei olisikaan, niin kursoria saa klikkailla monta kertaa, ettei linkin jälkeen jatkuva teksti sananvälin jälkeenkin jatkuisi osana linkkiä. Samoin ulkoiset linkit toisinaan heittyvät sen näköisinä kuin wikitekstissä on hakasulku - linkki - hakasulku, toisinaan sen näköisinä kuin wikitekstissä on linkki ilman hakasulkuja ja sitä miten saa yhdistelmän hakasulku - linkki - välilyönti - linkin kuvailuteksti - hakasulku, en vielä kerinnyt keksiä. Ja lisäksi kun wikitekstimuotoiseen versioon ei taida päästä tässä (toisin kuin artikkeleissa, joissa voi muokata vuoron perään joko visuaalisessa muokkaimessa tai wikitekstissä tarpeen mukaan) niin näitä ei pysty tuottamaan tai korjaamaan tässä keskustelusivukäyttöliittymässä millään, tai jos pystyy niin en ainakaan ehtinyt sitä vielä keksiä.

Stryn (keskustelumuokkaukset)

Linkin jälkeen jatkuvan tekstin saa normaaliksi tekstiksi painamalla oikeaa nuolinäppäintä.

Olimar (keskustelumuokkaukset)

Kokeillaan: Project Gutenberg. Tuon linkin tehdäkseni maalasin hiirellä kyseiset kaksi sanaa, klikkasin linkkikuvaa vasemmassa alareunassa, ja lisäsin haluamani linkin "ulkoinen linkki" -välilehdessä.

Kun painan oikeasta alakulmasta wikitekstin symbolia (hakasulkeet), teksti näyttää tältä : [https://www.gutenberg.org/ Project Gutenberg]. Tässä tilassa voi muokata linkkiä lisää ja kirjoittaa esim. [https://www.gutenberg.org/ Project Gutenbergin kotisivu], joka tulostuu Project Gutenbergin kotisivu.

Linkin tekstiä voi muokata myös visuaalisessa editorissa, ja wikitekstin ja visuaalisen muokkaimen välillä voi vaihtaa edestakaisin oikean alakulman hakasulkeet-symbolista.

Urjanhai (keskustelumuokkaukset)

No niin, ehdinkin jo ihmetellä mikä se hakasulkeet-symboli oli, mutta en vielä kokeilla.