Adjektiivitarina

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Adjektiivitarina on seuraleikki, jossa leikkijät lisäävät etukäteen kirjoitettuun tarinaan adjektiivit tarinaa tuntematta. On olemassa myös substantiivi- ja verbitarinoita, jotka tehdään samalla periaatteella.

Tarinan tekeminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensin pitää tehdä tai hankkia tarina, josta jätetään adjektiivit pois. Sitten tarinan kirjoittaja kysyy muilta ihmisiltä adjektiiveja, taivuttaa ne oikeaan muotoon ja lisää tarinaan tyhjille paikoille. Kun kaikki paikat on täytetty, tarina luetaan ääneen.

Esimerkki: ennen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liisalla oli _______ synttärit. Hän täytti 18 ________ vuotta. Liisan _______ äiti oli ostanut hänelle ________ lautapelin, jota voi pelata _________ kavereiden kanssa. Liisan ________ isoäiti, Margaretta, oli ostanut Liisalle paljon ________ kukkia, koska ei tiennyt mistä _________ lapsenlapsensa piti.

Esimerkki: jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liisalla oli märät synttärit. Hän täytti 18 rumaa vuotta. Liisan hauska äiti oli ostanut hänelle pienen lautapelin, jota voi pelata ruudullisten kavereiden kanssa. Liisan nuori isoäiti, Margaretta, oli ostanut Liisalle paljon iloisia kukkia, koska ei tiennyt mistä vihainen lapsenlapsensa piti.