Käyttäjä:Huhdanjo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Olen länsisuomalainen keski-iän ylittänyt mieshenkilö. Tykkään numeroista ja suomen kielestä. Muokkaukseni ovat usein "matkoja": aloitan jostain kiinnostavan oloisesta, josta on linkit johtavat seuraavaan - varsinaista virtuaalimatkailua varsinkin, jos kyse on maantieteestä.


Alp Grümin aseman kivirakenteinen wc (edessä) ja asemarakennus (takana)

Aloitus vuonna 2010[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aloitin Wikissä vuonna 2010: ensimmäinen artikkelini oli Berninasola. Alkupontimena oli arvostamassani sanomalehdessä julkaistu sveitsiläistä Graubündenin kantonia koskeva matkailujuttu. Oltuani juuri matkalla tuolla seudulla tulin käsitykseen, että artikkeli oli tehty matkailuesitteen pohjalta. Lehti ei vastannut korjauspyyntöihini. Tästä suivaantuneena päätin alkaa faktatiedon levittämisen Wikipediassa. Ensimmäiset artikkelini käsittelivät Sveitsin rautateitä, myöhemmin myös maantiedettä. Ensimmäinen laaja muokkauskohteeni oli Valais-artikkeli. Sitä hioin, ja opettelin wikitekniikkaa, vuoden verran. Sveitsi on kiinnostuksen kohteeni monen sattuman takia. Mutta myös käytännön syistä, sillä maassa tilastoidaan kaikki ("Totisesti", sanoisi eräs ystäväni.), internet on laajassa käytössä ja verkkoartikkelit ovat laadukkaita, paikallisten kielten lisäksi usein myös englanniksi.

Sittemmin artikkelimuokkaukseni ovat laajentuneet Saksaan, Italiaan, Viroon, Etiopiaan; toisinaan yritysmaailmaan ja Suomeenkin.

Vastapainoa 2013–[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olen sairastanut syöpää vuodesta 2013, minkä seurauksena olen ollut pitkiä aikoja pois työelämästä ja myös wikikirjoittamisessa ollut pitkiä taukoja. Ajatusteni ja tarmoni kohdistaminen aivotyöhön wikiartikkeleita pohtiessani on helpottanut henkistä tilaani ja antanut myös uskoa tulevaisuuteen.

Loppuvaihe 2019–[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tauti todettiin parantumattomaksi vuonna 2019. Wikityö on nyt aiempaa konkreettisemmin perinnön kirjoittamista tuleville sukupolville. Kirjoittaminen pitää yllä henkistä vireyttäni; tosin fyysiset voimat rajoittavat tekemisiäni, välillä enemmän, välillä vähemmän.