Luettelo Eminemin palkinnoista ja ehdokkuuksista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Yhdysvaltalainen rap-artisti Eminem on voittanut uransa aikana useita palkintoja.

Academy Award[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2003 "Lose Yourself" Best Original Song Voitti

American Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2001 Himself Favorite Pop/Rock Male Artist Ehdolla
Favorite Rap/Hip-Hop Male Artist Ehdolla
2003 Favorite Pop/Rock Male Artist Voitti
Favorite Hip-Hop/R&B Male Artist Voitti
Fan Choice's Award Ehdolla
The Eminem Show Favorite Pop/Rock Album Voitti
Favorite Hip-Hop/R&B Album Voitti
2005 Encore Favorite Rap/Hip-Hop Album Voitti
Himself Favorite Rap/Hip-Hop Male Artist Voitti
2006 Favorite Rap/Hip-Hop Male Artist Voitti
Curtain Call: The Hits Favorite Rap/Hip-Hop Album Ehdolla
2009 Relapse Favorite Rap/Hip-Hop Album Ehdolla
Himself Rap/Hip-Hop Artist Of The Year Ehdolla
Favorite Male Artist (General Field) Ehdolla
Favorite Rap/Hip-Hop Male Artist Ehdolla
2010 Artist Of The Year Ehdolla
Favorite Album Ehdolla
Favorite Male Artist (General Field) Ehdolla
Favorite Rap/Hip-Hop Male Artist Voitti
Recovery Favorite Rap/Hip-Hop Album Voitti

ASCAP Pop Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2004 "Lose Yourself" Most Performed Song Voitti

Billboard Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2002 The Eminem Show Album Of The Year Voitti
Best R&B/Hip Hop Album Of The Year Voitti
2009 Himself Artist Of The Decade Voitti
2010 Ringtones Artists Voitti
Digital Album Artists Voitti
Top R&B/Hip-Hop Albums Artist Voitti
Rap Albums Artist Voitti
Recovery Top R&B/Hip-Hop Albums Voitti
Digital Albums Voitti
Rap Albums Voitti
Top Canadian Albums Voitti

Brit Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2001 Himself International Male Voitti
2003 International Male Solo Artist Voitti
The Eminem Show International Album Voitti
2005 Himself International Male Solo Artist Voitti
2010 International Male Ehdolla
2011 International Male Solo Artist Ehdolla
Recovery International Album Ehdolla

Detroit Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2001 The Marshall Mathers LP Outstanding National Major Label Recording Voitti
"The Real Slim Shady" Outstanding National Single Voitti
2003 "Lose Yourself" Outstanding National Single Voitti
2005 Encore Outstanding National Major Label Recording Voitti
2006 "When I'm Gone" Outstanding Video/Major Budget Voitti

Grammy Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2000 "My Name Is" Best Rap Solo Performance Voitti
The Slim Shady LP Best Rap Album Voitti
"Guilty Conscience" (feat. Dr.Dre) Best Rap Performance By A Duo Or Group Ehdolla
2001 "The Real Slim Shady" Best Rap Solo Performance Voitti
"Forgot About Dre" (with Dr.Dre) Best Rap Performance By A Duo Or Group Voitti
The Marshall Mathers LP Best Rap Album Voitti
Album Of The Year Ehdolla
2003 "Without Me" Best Rap Solo Performance Ehdolla
Record Of The Year Ehdolla
Best Short Form Music Video Voitti
The Eminem Show Best Rap Album Voitti
Album Of The Year Ehdolla
2004 "Lose Yourself" Best Rap Solo Performance Voitti
Best Rap Song Voitti
Record Of The Year Ehdolla
Song Of The Year Ehdolla
Best Song Written For A Motion Picture Ehdolla
2005 "Just Lose It" Best Rap Solo Performance Ehdolla
2006 Encore Best Rap Album Ehdolla
"Mockingbird" Best Rap Solo Performance Ehdolla
"Encore/Curtains Down" (feat. Dr.Dre & 50 Cent) Best Rap Performance By A Duo Or Group Ehdolla
2007 "Smack That" (with Akon) Best Rap/Sung Collaboration Ehdolla
"Shake That" (feat. Nate Dogg) Best Rap/Sung Collaboration Ehdolla
2010 "Crack A Bottle" (feat. Dr. Dre & 50 Cent) Best Rap Performance By A Duo Or Group Voitti
Relapse Best Rap Album Voitti
"Beautiful" Best Rap Solo Performance Ehdolla
2011 Recovery Album Of The Year Ehdolla
Best Rap Album Voitti
"Love The Way You Lie" (feat. Rihanna) Record Of The Year Ehdolla
Song Of The Year Ehdolla
Best Rap Song Ehdolla
Best Rap/Sung Collaboration Ehdolla
Best Short Form Music Video Ehdolla
"Not Afraid" Best Rap Song Ehdolla
Best Rap Solo Performance Voitti
"Airplanes, Part II" (with B.o.B & Hayley Williams) Best Pop Collaboration With Vocals Ehdolla

Juno Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2001 The Marshall Mathers LP Album Of The Year/Best Selling Album Voitti
2003 The Eminem Show International Album Of The Year Voitti
2011 Recovery International Album Of The Year Odottaa

MTV Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MTV Video Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
1999 "My Name Is" Best New Artist Voitti
Best Male Video Ehdolla
Best Direction Ehdolla
"Guilty Conscience" Breakthrough Video Ehdolla
2000 "Forgot About Dre" Best Rap Video Voitti
"The Real Slim Shady" Video Of The Year Voitti
Best Male Video Voitti
Best Rap Video Ehdolla
Viewer's Choice Ehdolla
Best Direction Ehdolla
Best Editing Ehdolla
2001 "Stan" Video Of The Year Ehdolla
Best Male Video Ehdolla
Best Rap Video Ehdolla
Best Direction Ehdolla
Best Cinematography Ehdolla
2002 "Without Me" Video Of The Year Voitti
Best Male Video Voitti
Best Rap Video Voitti
Best Direction Voitti
Viewer's Choice Ehdolla
2003 "Lose Yourself" Best Video from A Film Voitti
Video Of The Year Ehdolla
Best Male Video Ehdolla
Best Rap Video Ehdolla
2005 "Just Lose It" Best Rap Video Ehdolla
"Mosh" Breakthrough Video Ehdolla
2009 "We Made You" Best Hip Hop Video Voitti
Video Of The Year Ehdolla
Best Male Video Ehdolla
Best Special Effects Ehdolla
2010 "Not Afraid" Best Male Video Voitti
Best Hip Hop Video Voitti
Video Of The Year Ehdolla
Best Art Direction Ehdolla
Best Cinematography Ehdolla
Best Direction Ehdolla
Best Editing Ehdolla
Best Special Effects Ehdolla

MTV Europe Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
1999 Himself Best New Act Ehdolla
Best Hip-Hop Voitti
2000 Best Hip-Hop Voitti
Best Male Act Ehdolla
"The Marshall Mathers LP" Best Album Voitti
2001 "Stan" Best Song Ehdolla
Himself Best Hip-Hop Voitti
Best Male Act Ehdolla
2002 Best Male Act Voitti
Best Hip-Hop Voitti
"The Eminem Show" Best Album Voitti
"Without Me" Best Video Ehdolla
2003 Himself Best Hip-Hop Voitti
Best Male Act Ehdolla
2004 D12 Best Hip-Hop Voitti
2005 Himself Best Male Act Ehdolla
2009 "We Made You" Best Video Ehdolla
Himself Best Male Act Voitti
Best Hip-Hop Ehdolla
2010 Best Hip-Hop Voitti
Best Male Act Ehdolla
"Love The Way You Lie" Best Song Ehdolla
Best Video Ehdolla

MTV Movie Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2003 Himself Best Male Performance: "8 Mile" Voitti
Breakthrough Male: "8 Mile" Voitti

MOBO Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2001 Himself Best Hip-Hop Act Voitti
2009 Best Hip-Hop Act Ehdolla
Best International Act Ehdolla
2010 Best International Act Voitti

Much Music Video Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2001 The Real Slim Shady People's Choice: Favourite International Artist: Voitti
"Stan" Best International Artist Video Voitti
2003 "Lose Yourself" People's Choice: Favourite International Artist Ehdolla
2010 "Beautiful" International Video Of The Year Ehdolla

NRJ Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2003 "Without Me" Best International Song Voitti
2005 Himself Best International Male Artist Voitti
2011 Eminem & Rihanna Group/Duo/International Cast Of The Year Ehdolla
"Love The Way You Lie" (with Rihanna) International Song of the Year Ehdolla
Video Of The Year Ehdolla
Himself International Male Artist Of The Year Ehdolla

People's Choice Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2003 Eminem Favorite Male Musical Performer Voitti
2005 Eminem Favorite Male Musical Performer Voitti
2007 "Shake That" Favorite Song Hip-Hop Ehdolla
2010 Eminem Favorite Hip-Hop Artist Voitti
2011 Eminem Favorite Male Artist Voitti
2011 Eminem Favorite Hip-Hop Artist Voitti
2011 "Love The Way You Lie" Favorite Song Voitti
2011 "Love The Way You Lie" Favorite Music Video Voitti

Soul Train Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2001 The Marshall Mathers LP R&B/Soul Or Rap Album Of The Year Ehdolla
"Stan" Best R&B/Soul Or Rap Music Video Ehdolla
2010 "Love The Way You Lie" Hip-Hop Song Of The Year Voitti

Teen Choice Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2003 Himself Choice Movie Breakout Star - Male For 8 Mile Voitti
Choice Movie Actor - Drama/Action Adventure For 8 Mile Voitti
2005 Choice Music Rap Artist Voitti
Choice Music Rap Track: "Mockingbird" Voitti
2009 Choice Favourite Album: "Relapse" Ehdolla
2010 Choice Rap Album: Relapse Voitti
Choice Rap Artist Voitti
Choice Rap/Hip-Hop Track: "Love the Way You Lie" (with Rihanna) Voitti
Summer Music Star - Male Ehdolla

The Source Hip Hop Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2000 Himself Lyricist Of The Year Voitti
"Guilty Conscience" Music Video Of The Year Voitti
2001 "Stan" Best Video Of The Year Voitti
2002 Himself Lyricist Of The Year Voitti
2005 Himself Lyricist Of The Year Voitti

Vanity Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2010 "Not Afraid" Best Song Odottaa
Recovery Best Album Odottaa
"Love The Way You Lie" Best Song Odottaa
Best Duet Odottaa

Vibe Magazine[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2008 Himself Best Rapper Alive Voitti
2009 Best Rapper Ever Voitti

World Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2001 Himself World's Best Selling Rap Artist Voitti
2003 World's Best Selling Pop/Rock Artist Voitti
World's Best American Male Artist Voitti
2005 World's Best Selling Pop/Rock Artist Voitti
World's Best Selling Rap/Hip-Hop Artist Voitti
2008 World's Best Selling Rap/Hip-Hop Artist Ehdolla
2010 World's Best Selling Rap/Hip-Hop Artist Ehdolla

BMI Film Award[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2002 "Lose Yourself" Best Music Voitti
2002 "Lose Yourself" Most Performed Song From A Film Voitti

NAACP Image Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2011 "Love The Way You Lie" Best Collaboration Voitti

MTV Africa Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2010 Himself Best International Voitti

Barbados Music Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkittu työ Palkinto Tulos
2011 "Love The Way You Lie" Best Collaboration Voitti

Other Awards[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Rap Olympics Runner-Up (1997)
  • Ericksson Muzik Awards Virgin Megastore's Best Album for "The Marshall Mathers LP" (2000)
  • Best International (Zamu Awards) (2000)
  • My VH1 Award: Most Entertaining Public Feud (2000)
  • Online Hip Hop Awards: Best Artist Website (Eminem.com) (2000)
  • Online Hip Hop Awards: Hottest Music Video (Guilty Conscience) (2000)
  • Online Hip Hop Awards: Best New Artist (Hot 97 Picks) (2000)
  • NME Awards Best Hip Hop/Rap Act (2001)
  • ESPN Music Artist of the Year (2001)
  • "Right On" Magazine Award Best Male Hip Hop Performer Of The Year (2001)
  • New Music Express Award for Best Hip Hop/Rap Act (2001)
  • "Playboy" Poll Music Award for Best Music Video for "The Real Slim Shady" (2001)
  • "Playboy" Poll Music Award for Best R&B/Rap Vocalist (2001)
  • Blockbuster Entertainment Award for Favorite Male Artist (2001)
  • Blockbuster Entertainment Award for Favorite Artist-Rap (2001)
  • MTV Japan Music Awards Best Video From A Film: "Lose Yourself" from "8 Mile" (2002)
  • BFCA Critics' Choice Award for Best Song: "Lose Yourself" (2002)
  • Word Up Magazine Best Rapper Alive (2002)
  • Japan Gold Disc Award Rock & Pop Album Of The Year For "The Eminem Show" (2003)
  • Word Up Magazine Best Rapper Alive (2003)
  • Japan Gold Disc Award Soundtrack Album Of The Year For "8 Mile" (2004)
  • Meteor Ireland Music Award Best International Male (2003)
  • Swedish Hit Music Awards for Best Foreign Artist/Group (2003)
  • Ranked at #82 on The "Rolling Stone" Immortals List (2004)
  • Best Hip-Hop Act Smash Hits Poll Winners Party (2005)
  • Word Up Magazine Rapper Alive (2005)
  • Napstar Awards Most-Played Hip-Hop Artist (2006)
  • e!Hot50 Music Awards Hip Hop/Rap Song of the Year for "Smack That" (2007)
  • Ranked at #9 on MTV's The Greatest MCs of All Time List (2006)
  • Ranked at #3 on T4'S Rimmel London Presents The World's Greatest Popstar (2009)
  • Ranked at #4 Complex Magazine's Top 100 Album's of 2000's for "The Marshall Mathers LP" (2009) [1]
  • Ranked at #25 Complex Magazine's Top 100 Album's of 2000's for "The Eminem Show" (2009) [2]
  • Ranked at #13 Complex Magazine's Top 100 Music Videos of 2000's for "Forgot About Dre"(2009) [3]
  • Ranked at #19 Complex Magazine's Top 100 Music Videos of 2000's for "The Way I Am" (2009) [4]
  • Ranked at #50 Complex Magazine's Top 100 Music Videos of 2000's for "The Real Slim Shady"(2009) [5]
  • Ranked at #4 Complex Magazine's Top 100 Song's of 2000's for "Lose Yourself" (2009) [6]
  • Ranked at #35 Complex Magazine's Top 100 Song's of 2000's for "The Way I Am" (2009) [7]
  • Ranked at #46 Complex Magazine's Top 100 Song's of 2000's for "Stan" (2009) [8]
  • Ranked at #79 VH1's 100 Greatest Artists Of All Time (2010) [9]
  • BET Hip Hop Awards Lyricist Of The Year (2010)
  • Ranked at #1 on MTV's The Greatest MCs Of All Time List (2010)
  • 4Music Video Honours Hottest Hook-Up: "Love The Way You Lie" (2010)
  • Fuse TV Video Of The Year (2010)
  • MSN Entertainment Awards Best Career Comeback (2011) [10]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]