Shin Megami Tensei: Devil Survivor 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shin Megami Tensei: Devil Survivor 2
Kehittäjä Atlus
Julkaisija Atlus
Ghostlight
Taiteilija Suzuhito Yasuda
Kazuma Kaneko
Mohiro Kitoh
Säveltäjä Kenji Ito
Kenichi Tsuchiya
Atsushi Kitajoh
Ryota Koduka
Toshiki Konishi
Pelisarja Megami Tensei
Julkaistu Devil Survivor 2
  • JP 28. heinäkuuta 2011
  • NA 28. helmikuuta 2012
  • EU 18. lokakuuta 2013
Devil Survivor 2: Record Breaker
  • JP 29. tammikuuta 2015
  • NA 5. toukokuuta 2015
  • EU 30. lokakuuta 2015
  • AUS 5. marraskuuta 2015
Lajityyppi taktinen roolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Teini-ikäisille
Alusta Nintendo DS, Nintendo 3DS
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Shin Megami Tensei: Devil Survivor 2 on Atluksen kehittämä ja julkaisema taktinen roolipeli, joka on julkaistu vuonna 2011 Nintendo DS:lle.

Peli ei ole juoneltaan jatkoa sarjan edelliselle osalle Shin Megami Tensei: Devil Survivor, mutta jakaa saman pelimekaniikan ja on olemassa monta erilaista lopetusta ja mahdollisuutta pelata peli loppuun asti. Pelistä on sittemmin tehty myös 13-osainen animesarja Devil Survivor 2: The Animation.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Alussa pelin protagonisti ja hänen ystävänsä Daichi Shijima sekä tyttö nimeltä Io Nitta palaavat harjoituskokeista. Kolmikko saa viestin sivustolta nimeltä Nicaea, joka näyttää videoklippejä, jotka ennustavat käyttäjän ystävien kuolemia. Heidän saamansa klippi näyttää metro-onnettomuuden. Pian tämän jälkeen, onnettomuus alkaa toteutua, mutta kolmikko selviää saadessaan viestin Nicaean avatarilta. Sitten ilmestyy demoneita, jotka uhkaavat hyökätä heidän kimppuunsa. Kolmikko saa kännyköihinsä sovelluksen, jolla kutsua omin demoneita taistelemaan niitä vastaan.

Metrotunnelin ulkopuolella kolmikko kohtaa ei-demonisen olennon nimeltä Dubhe, joka tappaa ihmisiä. Kukistettuaan sen omilla demoneillaan, he tapaavat salaisen järjestön nimeltä JP's, jota johtaa 17-vuotias Yamato Hotsuin. Yamato kertoo, että Japania ja ehkä koko maailmaa uhkaavat Septentrioneiksi kutsutut olennot, jotka ovat nimetty Otavan tähtien mukaan ja joista Dubhe oli yksi. Protagonisti ystävineen yhdistää voimansa JP's:n kanssa Septentrionejen pysäyttämiseksi ja estääkseen Japanin jäljellä olevien kaupunkien, kuten Tokion, Osakan, Nagoyan ja näiden naapuriprefektuurien, suojelemiseksi suunniteltua turvajärjestelmää. Taistellessaan joka päivä uutta Septetrionea vastaan ja liittolaisia kerätessään, protagonistin pitää myös estää Nicaean videoissa näytettyjen ystäviensä kuolemien toteutumista. Lisäksi mies nimeltä Ronaldo Kuriki johtaa toisten demonikutsujien ryhmää, jotka vastustavat JP's:n metodeita.

Myöhemmin selviää, että demoninkutsumissovelluksen oli luonut enigmaattinen hahmo nimeltä "Ahdistunut" (Anguished One) auttamaan ennalta määrättyjen kuolemien estämisessä. Protagonisti saa tietää Septentrionejen aikovan nielaista kaupungit mustaan aineeseen nimeltä Tyhjiö (Void). Yamaton mukaan Septentrionet ovat koe, jolla niiden ylläpitäjä Polaris pyrkii tuhoamaan ihmiskunnan. Ahdistuneen mukaan Polariksella on valta määrätä lukemattomien rinnakkaisten maailmojen kohtalo ja mieluummin poistamalla kuin luomalla ne uudelleen. Jos kaikki Septentrionet kukistetaan, Polaris tulisi kuuntelemaan ihmiskunnan toiveita.

Kuudennen Septentrionen, Mizarin, kukistuttua, protagonistin liittolaiset jakautuvat kolmeen ryhmittymään. Yamaton johtama ryhmittymä aikoo käyttää Polarista luodakseen meritokraattisen yhteiskunnan, jossa ihmisten arvot määritellään näiden saavutusten mukaan. Ronaldon ryhmittymä tavoittelee egalitaristista yhteiskuntaa, jossa ihmisiä ei kohdella lainkaan eriarvoisesti. Daichin ryhmittymä taas tavoittelee maailma, jossa kaikki ihmiset työskentelisivät yhdessä paremman tulevaisuuden puolesta. Protagonistin pitää valita yksi ryhmittymistä, toimia omillaan ja suostutella Ahdistunut auttamaan tuhoamaan Polaris ja luomaan maailma, jossa ihmiskunta päättäisi itse tulevaisuudestaan, tai saada kaikki ryhmittymät yhdistymään ja palauttamaan maailma entiselleen. Päätöksen tehtyään protagonistin on joko kukistettava muut ryhmittymät tai suostuteltava nämä yhteistyöhön.

Samalla on vielä voitettava taistelussa Ahdistunut, joka paljastuu Alcoriksi, kahdeksanneksi Septentrioneksi. Viimeinen taistelu käydään itse Polarista vastaan ja pelaajan valinnat määrittävät lopetuksen. Yamaton ja Ronaldon polkuja seuraamalla näiden toivomat maailmat toteutuvat. Daichin polun kautta maailma joko siirtyy ajassa takaisin siihen, kun tapahtumat alkoivat, tai vapautuu Polariksen vallasta. Alcorin polun kautta, ihmiskunta säilyy samanlaisena, mutta Alcor ottaa itselleen Polariksen paikan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Uudelleenjulkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelistä julkaistiin Nintendo 3DS:lle uusi versio nimeltä Shin Megami Tensei: Devil Survivor 2: Record Breaker (Japanissa Shin Megami Tensei: Devil Survivor 2: Break Record). Siihen on lisätty uusi tarina, joka tulee pelattavaksi, jos Polaris tuhotaan ja "Ahdistunut" ottaa hänen paikkansa Taivaallisella valtaistuimella (Heavenly Throne). Mutta samalla palautettu maailma onkin hieman erilainen ja maailmaa uhkaa uusi vihollinen: Triangulumit ja niiden ylläpitäjä Arcturus, sekä lopulta itse kaikkien ylläpitäjien johtaja Canopus.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Nobuhiko Okamoto  Daichi Shijima  
 Aya Uchida  Io Nitta  
 Junichi Suwabe  Yamato Hotsuin  
 Miyuki Sawashiro  Makoto Sako  
 Mitsuaki Madono  Yuzuru ”Joe” Akie  
 Fuko Saito  Keita Wakui  
 Ami Koshimizu  Hinako Kujou  
 Daisuke Namikawa  Jungo Torii  
 Kana Asumi  Airi Ban  
 Rikako Yamaguchi  Fumi Kanno  
 Yuka Iguchi  Otome Yanagiya  
 Rikiya Koyama  Ronaldo Kuriki  
 Takahiro Sakurai  Ahdistunut/Alcor/Al Saiduq  
 Rie Tanaka  Miyako Hotsuin/Cor Caroli  
 Shūta Morishima  Tico (mies)  
 Kikuko Inoue  Tico (nainen)  
 Yoshiko Sakakibara  Polaris  

[1]

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Ben Diskin  Daichi Shijima  
 Lauren Landa  Io Nitta  
 Kaiji Tang  Yamato Hotsuin  
 Megan Hollingshead  Makoto Sako, sivuäänet  
 Yuri Lowenthal  Yuzuru ”Joe” Akie, sivuäänet  
 Brian Beacock  Keita Wakui  
 Wendee Lee  Hinako Kujou  
 Todd Haberkorn  Jungo Torii, sivuäänet  
 Cassandra Lee Morris  Airi Ban  
 Amanda Celine Miller  Fumi Kanno, sivuäänet  
 Mela Lee  Otome Yanagiya  
 Cam Clarke  Ronaldo Kuriki  
 Jerry Jewell  Ahdistunut/Alcor/Al Saiduq  
 Kira Buckland  Miyako Hotsuin/Cor Caroli  
 Matthew Mercer  Tico (mies)  
 Eden Riegel  Tico (nainen)  
 Patrick Seitz  Dera-Deka  
 Tara Platt  Polaris  
 Cristina Vee  sivuäänet  
 Cindy Robinson  sivuäänet  

[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.