Sokeva

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sokeva Oy
Perustettu 1997[1]
Toimitusjohtaja Heli Vähäsilta
Kotipaikka Kerava
Liikevaihto 4,8M € (2023)
Liikevoitto -210k (2023)
Henkilöstö 22 (2023)
Sokevan pääkonttori ja varasto sijaitsi aiemmin Vantaalla.

Sokeva Oy on suomalainen osakeyhtiö, jonka omistaa Näkövammaisten liitto. Sokeva Oy:n pääkonttori ja tuotanto sijaitsee Keravalla.

Sokeva Oy valmistaa ja maahantuo remontoinnin, maalauksen ja pintojen puhdistuksen välineitä ja aineita. Sokeva osti vuonna 2023 BioComb-tuotteiden liiketoiminnan. BioComb-tuotteita käytetään kiinteistöjen ja pintojen puhdistamiseen sekä huoltamiseen erilaisista kasvustoista ja liasta.

Sokeva on ainoa suomalainen sivellinvalmistaja. Yli 60 tuotteella on Avainlippu-tunnus. Nämä tuotteet tehdään ja valmistetaan Keravalla ja Kuomiokoskella.

Vuonna 2012 Suomalaisen Työn Liitto myönsi Sokevalle Yhteiskunnallinen yritys -tunnusmerkin. Merkin perusteina on muun muassa, että yritys käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen hyvän tuottamiseen joko kehittämällä omaa toimintaansa tai lahjoittaen sen toiminta-ajatuksensa mukaisesti.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sokeva perustettiin vuonna 1956 harjoittamaan teollista toimintaa sekä palvelemaan näkö­vammaisia käsityöntekijöitä toimittamalla heille raaka-aineita ja markkinoimalla heidän valmistamiaan tuotteita.

Sokevan historian alusta on tehty myös katuluutia, jotka valmistetaan kokonaan näkövammaisten käsityönä.

Vuonna 1997 käsityötoiminta ja teollinen toiminta eritytettiin. Teollinen toiminta yhtiöitettiin osakeyhtiöksi, Sokeva Oy:ksi. Käsityötoiminta toimii nykyisin Annansilmät-Aitan nimen alla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Vainu.io search.vainu.io.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]