Sieppijärven työväentalo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sieppijärven työväentalo
Sijainti Kolari
Valmistumisvuosi 1957
Runkorakenne puurunko
Julkisivumateriaali pelti
Kerrosluku 1,5
Huoneistoala 120 m²
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Sieppijärven työväentalo sijaitsee Kolarissa Sieppijärvenkylässä Kolarin ja Pellon välisen valtatien varrella. Talon omisti Sieppijärven Työväentaloyhdistys ry. [1].

Sieppijärven työväentalo valmistui vuonna 1957. Rakennuksen piirsi Sakari Korvanen. Tuolloin talon omisti Sieppijärven Työväentaloyhdistys ry.[1].

Rakennus on puolitoistakerroksinen, puurunkoinen ja harjakattoinen. Rakennuksen huoneistoala on n. 120 m². Alkuperäinen ulkovuoraus oli ponttilautaa, mutta on myöhemmin muutettu aaltopelliksi. Katto on sileä peltikate. Vuonna 1965 taloon rakennettiin vesijohto ja viemäri. Lämmitystapana on suora sähkölämmitys. Talon ikkunat ja ulko-ovet on uusittu.lähde?

Talon käyttö

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Talo ei ole toiminut työväentalona enää noin 25 vuoteen, vaan se on vuokrattu asuinkäyttöön[1]. Asuinpinta-alaa on 85 m². Talon kellarissa toimi parturiliike, mutta nekin tilat on muutettu asuinkäyttöön siten, että alakerrassa on sauna, pesuhuone ja makuuhuone.lähde?

  1. a b c Virpi Anttila ja Olli Anttila (toimittajat): Lapin työväentalot. Peruskartoitus 1997, s. 88. Kansantalojen Lapin Piirijärjestö ry, 1997.