Markku Kaikkonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Markku Kaikkonen

Markku Kaikkonen (s. 1966) on suomalainen musiikkikasvattaja, kouluttaja ja oppikirjailija. Hän toimii myös etenkin lastenmusiikin ja pedagogisen materiaalin säveltäjänä ja sanoittajana [1].

Kaikkonen toimii Musiikkikeskus Resonaarinselvennä johtajana ja Resonaarin musiikkiopiston rehtorina. Hän on laatinut lukuisia musiikkikasvatuksen ja erityismusiikkikasvatuksen oppikirjoja, artikkeleja ja kirjojen lukuja itsenäisesti sekä työryhmissä. Keskeisesti hän on osallistunut erityismusiikkikasvatuksen ja kuvionuottimenetelmän tutkimus- ja kehittämistoimintaan. Hän on toiminut lukuisten kehittämishankkeiden ja projektien johtajana. Koulutukseltaan Kaikkonen on musiikin maisteri.

Kaikkonen toimii JaSeSoi ry:n pedagogisen tiimin jäsenenä ja on Suomen musiikkikasvatusseura Fisme ry:n hallituksen jäsen sekä Lastenmusiikki ry:n hallituksien varapuheenjohtaja. Konserttikeskus ry:n hallituksessa hän toimi vuoteen 2021 asti, minkä jälkeen hän jatkaa yhdistyksen valtuuskunnassa. Vuosina 2012–2018 Kaikkonen toimi International Society for Music Education ISMEn Special Music Education –komission komissaarina (puheenjohtajana kaudella 2014-2016). Vuonna 2020 hän isännöi komission kansainvälistä seminaaria Resonaarissa ja toimii tällä hetkellä komission Working groupissa. Vuonna 2021 Kaikkonen valittiin Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vuoden alumniksi.

Kouluttajana ja luennoitsijana Kaikkonen on toiminut Suomen lisäksi Japanissa, Italiassa, Kanadassa, Hollannissa, Kiinassa, Latviassa, Virossa, Ruotsissa, Taiwanissa, Azerbaidžanissa, Itävallassa, Venäjällä, Brasiliassa, Ranskassa, Irlannissa ja Skotlannissa. Yli 50 hänen lähinnä lapsille ja opettamiseen sävelmää kappaletta on levytetty eri äänitteille ja julkaistu monissa oppikirjoissa.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  1. Kaikkonen Markku Kansalliskirjasto Finna. Viitattu 6.1.2022.