Keskustelu:Vilja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Viljojen vaarallisuus

Joku kirjoitti gradutyön Suomessa viljojen vaarallisuudesta. Ja kas kummaa, tuo artikkeli yhtäkkiä hävisi kirjastosta jonne se oli talletettu.

Jos joku teistä lukijoista osaa löytää tuon gradutyön. Olisi moni varmasti myös halukas maksamaankin sen saamisesta käsiinsä.

Sitä ennen on kyllä monia aineistoja, joista voi tuosta sisällöstä ehkä pieniä murusia tavoittaa.

Ainakin Heljä Suuronen-Geib on kirjoittanut yhden opuksen käsitellen ruokavaliota tämän asian tiimoilta. En tietenkään voi mainostaa, ellei teoksen nimeä kysytä minulta erikseen.

Tässä sanakirjassa kun on niinkin suvaitsematonta väkeä, etteivät sulata, jos laittaa faktoja kännykkäsäteilyn vaarallisuudestakin näkyville. He vähät veisaavat siitä, että on lukemattomia ihmisiä jotka kärsivät siitä, sekä siitä,että päättäjät ovat niin tietämättömiä asioista tai vetoavat yleiseen tietämättömyyteen asiasta, kun sekin voitaisiin jo estää levittämällä tietoa täällä netissä arvovaltaisessa tietosanakirjassa joka pyrkii totuudenmukaisuuteen.


Kiitos lukijoille etukäteen! T:Kari H.

Wikipedia pyrkii tarkistettavuuteen, oli se sitten totta tai ei. --Harriv 17. lokakuuta 2007 kello 17.29 (UTC)
En ota nyt kantaa tähän vilja-asiaan, mutta eikö kaikki pro gradu -työt talleteta yliopistojen arkistoihin? Eli ei kai tuokaan nyt ole voinut maailmasta tyystin kadota, vaikka se jostain kirjastosta olisikin hävinnyt. --Hanna V 17. lokakuuta 2007 kello 17.43 (UTC)

Hivenainepitoisuus[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelin lopussa oleva taulukko eri viljalajien hivenainepitoisuuksista on hieman omituisesti painotettu. Siitä käy ilmi ainoastaan, minkä verran vähemmän kuoritussa viljassa on eräitä hivenaineita kuin kuorimattomassa. Mutta eikö vähintään yhtä oleellinen tieto olisi, minkä verran niitä alun alkaen on missäkin viljassa, siis kuorimattomassa? -KLS 19. tammikuuta 2009 kello 10.28 (EET)[vastaa]