Keskustelu:Varianssi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tässä ei ole mitään järkeä. Maallikko ei ymmärrä mitään asiasta, koska siinä on vain matemaattista notaatiota eikä minkäänlaisia selventäviä esimerkkejä. Erittäin laadutonta. Kommentin jätti 88.115.102.34 (keskustelu – muokkaukset).

Yleinen vika tilastotiedettä ja todennäköisyyttä käsittelevissä artikkeleissa täällä. Käsitteiden käytännön merkityssisältö on lähes kokonaan sivuutettu ja keskitytty pelkkään formalismiin. Tässä tapauksessa ei kyllä enkkupuolen artikkelikaan ole paljon kummoisempi. --ML 9. lokakuuta 2007 kello 08.16 (UTC)
Useimmiten näihin törmää matemaattisissa tai tilastotieteellisissä julkaisuissa, joten se ei ole ongelma.. Sen sijaan kun näitä on muissa esim. lääketieteellisissä teksteissä, syntyy ongelma. Siksi näitä kannattaisi selventää vaikkapa esimerkein. - Hyvä jos joku osaisi kansantajuistaa näitä käsitteitä artikkelissa sotkematta itse asiaa. --Höyhens 9. lokakuuta 2007 kello 08.23 (UTC)

http://www.stat.fi/tup/verkkokoulu/data/tt/02/10/index.html Huomattavasti selvempi esitys asiasta, paljon selvempi esimerkki jonka ymmärtämiseen ei täydy olla matematiikan professori Viper7 17. maaliskuuta 2010 kello 23.59 (EET)[vastaa]