Keskustelu:Langaton viestintä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pohtikaa kuuluuko tämä kokonaan tai osittain artikkeliin:

"Teoriassa on myös mahdollista, että neutriinoja käytettäisiin Maan läpäisevään langattomaan viestintään, mutta lähetys- ja vastaanottolaitteet olisivat valtavia ja tiedonsiirtonopeus vähäinen."

Tuo rivi voi näyttää turhalta koska neutriinoviestintä on turhaa, mutta se auttaa ymmärtämään ja varmistaa aiheen käsittelemän alan ymmärryksen, eli ei "radioaaltoja viestintään" vaan "se mikä on lankaa vailla, viestintään käytettynä" ei mikään luettelo säteilylajeja.

"Lähetystä ja vastaanottoa voidaan suunnata parabolilla, linssillä, putkella tai vaiheen säädöllä elektronisesti.

Absorptio, sironta, heijastuminen, Fresnel-alueet ja Diffraktio vaikuttavat, tilanteesta riippuen hyvin tai huonosti."

Näille osille ja yhdistelmillekin voi harkita omia osioita:

"Lähetin ja vastaanotin voivat olla maassa, sukelluksissa, ilma-aluksessa tai avaruudessa."

Langaton viestintä käyttää usein erityisiä tietoliikennealustoja kuten tietoliikennesatelliitteja lähetykseen tai viestintälinkiksi.

Tekvie 6. tammikuuta 2012 kello 22.08 (EET)[vastaa]

Lisäämällä lähteet, tekstiä ei ehkä poisteta. Itse keksityt mietteet ja tarinat kuten: "vaikuttavat, tilanteesta riippuen hyvin tai huonosti", "Teoriassa on myös mahdollista, että neutriinoja käytettäisiin", poistetaan jatkossakin. --Opa 7. tammikuuta 2012 kello 14.40 (EET)[vastaa]

Mitenkä tämä artikkeli vertautuu artikkeliin langaton tekniikka? Siellä on kielilinkki en:Wireless communication. --Harriv 6. tammikuuta 2012 kello 22.13 (EET)[vastaa]