Keskustelu:Langaton tekniikka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Uskallan ehdottaa pohdittavaksi sellaisen tavattoman ajatuksen, että vaikka se on epäkäytännöllinen tapa viestiä ja ei missään käytössä, neutriinoviestintä sisällytetään tähän artikkeliin, ihan vaan kontrastin vuoksi. On oikeasti laskettu ja harkittu neutriinoviestintää kunnes on huomattu sen huonous, ja näistä laskelmista löytynee nettilinkkejä.

Käytännöllistä sen sijaan on vapaatilaoptinen datansiirto.

Tekvie 8. tammikuuta 2012 kello 22.24 (EET)[vastaa]

"langaton tekniikka" on huono sana ja harvinaisempi kuin "langaton viestintä" jolle on luokkakin. langaton tekniikka on epäselvä termi koska kirjaimellisesti ottaen myös kamera, tutka ja langaton energiansiirto ovat langatonta tekniikkaa. tavallaan myös mikä tahansa akulla toimiva joka ei tarvitse verkkovirtaa.

Langattomaan viestintään liittyy usein tietoliikennealustoja, joihin antennit tai vapaatilaoptiset laitteet kiinnitetään. Nyt antenni artikkelissa on käsitelty tietoliikennealusta asiaa, mutta vain antennin kiinnityspaikan kannalta, vaikka samaan yhteyteen kiinnitetään joskus myös vapaatilaoptiseen viestintään tarkoitettuja linssejä, peilejä, lasereita ja LEDejä. Tietääkseni vapaatilaoptisia lähettimiä ja vastaanottimia ei voi nimittää antenneiksi, vai voiko?

Siksi tietoliikennealustat pitäisi käsitellä tässä artikkelissa eikä antenni artikkelissa. Tähän artikkeliin myös se maan kaareutumiseen liittyvä taulukko+kaava horisontin etäisyyksistä eri korkeuksista, joka kohta on osittain otettu täältä:

http://en.wikipedia.org/wiki/Horizon#Distance_to_the_horizon

en:Horizon#Distance_to_the_horizon

Myös tietoliikennealusta sanan vähintään kahdesta eri merkityksestä tarvitaan selvennystä ja selitystä. Se on englanniksi kai lähinnä "communications platform".

Tekvie 29. helmikuuta 2012 kello 09.47 (EET)[vastaa]

Pitäisikö näistä mainita tässä artikkelissa erikoisuutena:

Radioamatöörien viestintäpallotoiminta

Heliografi ? Tekvie (keskustelu) 1. lokakuuta 2012 kello 11.02 (EEST)[vastaa]