Keskustelu:Hefaistos

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Oma latinani niin ruosteessa, etten huomannut että kyseessä on akkusatiivi muoto noista englannin kielen lähteistä, siellä kun käytettiin kaikkia kolmea muotoa kohtuu runsaasti sekaisin... Tiedän kyllä pääsääntöisen ohjeen muiden kielten käytöstä, mutta olen silti sitä mieltä että tässä olisi ihan paikallaan olla eng. "Vulcan", sillä termi on käytössä muun muassa monissa asejärjestelmien nimessä ja niistä artikkeleista tähän artikkeliin linkittäessä sen näkyminen olisi siten perusteltua. --PV 14. marraskuuta 2005 kello 11:29:33 (UTC)

Tuo ei ole mielestäni kovinkaan hyvä syy poiketa tyylioppaasta. Paljon asioita on nimetty toisten asioiden mukaan ja olisi älytöntä ja hyödytöntä kaikenkielisiä väännöksiä lisäilemään artikkeliin tuon vuoksi. Jos asiasta on ihan pakko mainita, oikea paikka olisi todennäköisesti artikkelit niistä asejärjestelmistä ("...on nimetty roomalaisen jumalan Vulcanuksen mukaan"). (Volcanoksesta olit muuten aivan oikeassa ja minä väärässä, tarkistin täältä.) --Hasdrubal 14. marraskuuta 2005 kello 11:53:16 (UTC)
Joo...onhan se tieten noinkin...olkoon siis EJV... Niinkuin varmaan olet huomannut, niin aina tuon niin veikeän latinan kanssa tulee yllätyksiä ja mitä moninaisempia kirjoitusasuja... ;)--PV 14. marraskuuta 2005 kello 12:12:59 (UTC)
Juu olen huomannut. Sen siitä saa, kun kieli saa muuntua vapaasti suuntaan jos toiseenkin useamman tuhannen vuoden ajan. Ja kun suuren osan ajasta se ei edes ole ollut kenenkään äidinkieli. :) --Hasdrubal 14. marraskuuta 2005 kello 12:50:33 (UTC)