Jukka Pirttilä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jukka Pirttilä (s. 1. lokakuuta 1970 Riihimäki) on suomalainen taloustieteilijä. Pirttilä on julkistalouden professori Helsingin yliopistossa ja Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa [1].

Vuosina 2008−2018 hän työskenteli professorina Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulussa. Pirttilä toimii myös tutkijana YK-yliopiston (UNU) kehitystaloustieteen tutkimuslaitoksessa, UNU-WIDERissä. Pirttilä on erikoistunut julkistaloustieteeseen ja kehitystaloustieteeseen. Aiemmin hän on työskennellyt tutkijana Palkansaajien tutkimuslaitoksella, Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitoksella ja valtioneuvoston kansliassa sekä vierailevana tutkijana Cambridgen yliopistossa [2]. Pirttilä on Helsingin yliopiston taloustieteen dosentti [3].

Pirttilä on koulutukseltaan valtiotieteiden tohtori. Hän väitteli tohtoriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1998 väitöskirjallaan "Essays on Environmental Taxation in a Second-Best World" [4].

Taloustieteeseen keskittyvä IDEAS/RePEc -tietokanta rankkaa Pirttilän taloustieteilijöiden ylimpään kymmeneen prosenttiin tieteellisten julkaisujen perusteella [5].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jukka Pirttilä ja Roope Uusitalo professoreiksi. Helsinki.fi.
  2. Pirttilän CV (Arkistoitu – Internet Archive) Maaliskuu 2016. Viitattu 27.6.2016
  3. Helsingin yliopiston taloustieteen oppiaineen dosentit Viitattu 15.7.2016
  4. Tiedoksi. Kansantaloudellinen aikakauskirja, 1998, 94(4). vsk, s. 480.
  5. zimmermann@stlouisfed.org: Economist Rankings | IDEAS/RePEc ideas.repec.org. Viitattu 4.9.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.