Javicia Leslie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Javicia Leslie
Henkilötiedot
Koko nimi Javicia Leslie
Syntynyt30. toukokuuta 1987 (ikä 37)
Augsburg, Saksa
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2010–
Aiheesta muualla
www.javicia.com
IMDb

Javicia Leslie (s. 30. toukokuuta 1987 Augsburg, Saksa) on yhdysvaltalainen näyttelijä.Hänen ensimmäinen roolinsa oli elokuvassa Swim at Your Own Risk (2016). Leslie esiintyi vakituisesti BET-draamassa The Family Business (2018–tällä hetkellä) ja CBS:n komediadraamassa God Friended Me (2018–2020). Hän näytteli myös elokuvan Always a Bridesmaid (2019) pääosassa. Vuonna 2021 Leslie aloitti CW:n supersankarisarjan Batwoman nimiroolin esittämisen toisen kauden ajan.

Nuoruus ja koulutus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leslie syntyi sotilasperheeseen 30. toukokuuta 1987 Augsburgissa Saksassa. Hänen perheensä muutti Marylandiin, missä hän varttui Upper Marlborossa. Hän kävi Hamptonin yliopiston, jossa hän esiintyi useissa näytelmissä, kuten "Seitsemän kitaraa", "värillisille tytöille" ja "Chicagossa".

Valmistuttuaan Leslie muutti Los Angelesiin jatkaakseen näyttelijänuraa. Hän esiintyi BET-sarjassa The Family Business ja näytteli vuoden 2019 elokuvassa Always a Bridesmaid. Hän esiintyi aiemmin säännöllisesti God Friended Me -sarjassa vuosina 2018–2020, jossa hän esitti Brandon Micheal Hallin hahmon sisarta. Vuonna 2020 Leslie valittiin Batwomanin nimirooliin alkuperäisen pääosan esittäjän Ruby Rosen erottua. Hän näyttelee Ryan Wilderia, sarjaa varten luotua alkuperäistä hahmoa, joka ottaa Batwomanin nimen toisella kaudella.

Yksityiselämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leslie on biseksuaali ja kristitty. Hän opiskellut muay thaita.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Javicia Leslie