Don Waddell

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Donald ”Don” Duoglas Waddell (s. 19. elokuuta 1958 Detroit, Michigan) on yhdysvaltalainen uransa lopettanut jääkiekkoilija ja nykyinen jääkiekkovaikuttaja.

Pelaajaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Los Angeles Kings varasi Waddelin vuoden 1978 varaustilaisuudessa numerolla 111. Waddel pelasi urallaan vain yhden NHL-ottelun 28. tammikuuta 1981 New York Rangersia vastaan. Vuonna 1982 Waddel valittiin IHL-liigan parhaaksi puolustajaksi. Hän oli pelipaikaltaan puolustaja ja kätisyydeltään left.

Jääkiekkovalmentajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Waddel toimi IHL:ssä Flint Spiritsin ja San Diego Gullsin päävalmentajana. Kauden 2002-2003 aikana Waddel toimi Atlanta Trashersin väliaikaisena päävalmentajana, kunnes Bob Hartley nimettiin joukkueen päävalmentajaksi. Kaudella 2007-2008 Waddel toimi jälleen Tharshersin väliaikaisena päävalmentajana Hartleyn jälkeen.

Jääkiekkovaikuttajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Waddel toimi IHL:ssä myös Flint Spiritsin ja San Diego Gullsin joukkueiden toimitusjohtajana. Kaudella 1997-1998 Waddel toimi Detroit Red Wingsin apulaistoimitusjohtajana, kun Red Wings voitti Stanley Cupin. Vain viikko finaalisarjan päättymisen jälkeen Atlanta Thrashers nimitti Waddelin historiansa ensimmäiseksi toimitusjohtajaksi. Hän jatkoi tässä tehtävässä kauden 2009-2010 loppuun saakka. Tämän jälkeen hänet ylennettiin joukkueen presidentiksi ja Rick Dudley seurasi häntä toimitusjohtajana. Waddel toimi organisaatiossa, kunnes uudet omistajat siirsivät sen Winnipegiin. Tammikuussa 2012 Pittsburgh Penguins palkkasi Waddelin ammattilaispelaajatarkkailijaksi. Toukokuussa 2018 Carolina Hurricanes nimesi Waddelin toimitusjohtajaksi ja varapresidentiksi. Waddelin Carolina Hurricanesiin hankkimia pelaajia ovat hyökkääjät Jordan Martinook, Nino Niederreiter ja Vincent Trocheck, puolustajat Dougie Hamilton, Joel Edmundson, Sami Vatanen ja Brady Skjei sekä maalivahti James Reimer[1]

Toukokuussa 2024 Waddell jätti tehtävänsä Hurricanesin toimitusjohtajana.[2]

Myöhemmin samassa kuussa Columbus Blue Jackets nimitti Waddellin toimitusjohtajakseen.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Don Waddell