Desarc

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Desarc Oy on Marianna Loikalan (arkkitehti SAFA), Leena Kolisen (sisustusarkkitehti SIO SNIL) ja Petteri Kolisen (teollinen muotoilija, MA) vuonna 1993 perustama suunnittelu- ja palvelumuotoilun toimisto, joka erikoistui julkisten tilojen sekä yritys-, edustus- ja arvorakennusten ja niiden valaistuksen suunnitteluun. Yritys ei nykyään toimi aktiivisesti.

Yritys toimii tarve- ja asiakaslähtöisesti, perinteisten rajojen yli ulottuva sisustussuunnittelu. Petteri Kolinen siirtyi jo yrityksen alkuvaiheessa teollisen muotoilun työtehtäviin Nokialle. Desarcissa ovat keskeisissä suunnittelurooleissa työskennelleet esimerkiksi arkkitehti Sirkku Kontinen ja sisustusarkkitehti Päivi Salo.

Palvelumuotoilun kautta tutkittujen monitilaprojektien lisäksi Desarc hoiti kovan vaatimusluokan suunnittelukohteita kuten kouluja, pelastusasemia, kartanoita, linnoja, lentoasemia, yliopistorakennuksia sekä terveydenhoitoalan (kuten keskussairaaloita) ja vapaa-ajan toiminnan (mm. golf-) tiloja. Asiakaskokemuksen laatu, elinkaariajattelu, aikataulu- ja kustannusraamissa pysyminen kivijalkana läpi suunnitteluprosessin. Ratkaisukeskeinen tekeminen, ammattitaito ja uutta pelkäämätön asenne poiki onnistumisia, mikä toi jatkuvasti lisää asiakkuuksia, ja suuria, vaativia kohteita. Suunnittelu tuotti valtavasti uusien ratkaisujen keksimisen iloa ja ideoita, joista parhaimmat pulppusivat hyvähenkisen tiimimme yhteisestä ajatusmyllystä.

Kahden täystyöllistetyn vuosikymmenen jälkeen heräsimilloin? ajatus kokeilla jotain uutta ja erilaista. Suunnittelussa oli jo nähty kaikki alat ja toimeksiannot laidasta laitaan. Tilauskannassa oli 2 vuotta eteenpäin toimeksiantoja, kun teimme rohkeasti päätöksen hoitaa niistä pakolliset, ja lähteä sen jälkeen tutkimaan, mitä muuta maailma voi kovan luokan ammattisuunnittelijoille tarjota. Näin Desarc siirrettiin toistaiseksi pöytälaatikkoon ja tekijät ottivat suunnan kohtia uusia haasteita.