Siipimies (kirja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Siipimies
Airman
Alkuperäisteos
Kirjailija Eoin Colfer
Kieli englanti
Genre fantasia, sci-fi
Julkaistu 2008
Suomennos
Suomentaja Jaakko Kankaanpää
Kustantaja WSOY
Julkaistu 2008
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 473
ISBN 978-951-0-33920-6
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Siipimies (Airman) on Eoin Colferin kirjoittama historiallinen fantasiaromaani. Englanninkielinen alkuteos ilmestyi alkuvuodesta 2008, ja WSOY julkaisi romaanin suomeksi vielä samana vuonna Jaakko Kankaanpään kääntämänä.

Siipimies oli ehdolla Carnegie-mitalin saajaksi vuonna 2009.[1]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kirjan tapahtumat alkavat vuoden 1878 Pariisin maailmannäyttelyssä. Salteesaarten kuninkaan vartioon kuuluva Declan on päässyt raskaana olevan vaimonsa kanssa koelennolle kuumailmapallolla, kun synnytys yhtäkkiä alkaa ja lapsi syntyy taivaalla. Niin alkaa Conor Broekhartin lentäjänura. Lapsuutensa hän viettää Irlannin rannikon edustalla sijaitsevassa Salteesaarten kuningaskunnassa. Kerran hän pelastaa kuninkaan tyttären palavasta linnantornista käyttämällä kuningaskunnan lippua laskuvarjona. Tämän seurauksena hän pääsee kuninkaan suosioon.

Conorin elämä kuitenkin muuttuu järkyttävästi, kun vallankaappausta suunnitteleva marsalkka Bonvilian murhaa kuninkaan ja Conorin opettajan. Conorin hän telkeää väärällä nimellä vankilaan. Kahden vankeusvuoden jälkeen Conorilla on suunnitelma. Pian Salteen asukkaat huomaavat salaperäisen ”siipimiehen” liitävän saarten yllä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
  1. Flood, Alison: Carnegie medal judges draw up 'boysy' shortlist The Guardian. 24.4.2009. Viitattu 21.5.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]