Koordinaatit: 11.900°N, 102.405°E

Ko Wai

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ko Wai
Turistit ovat jo löytäneet ennen niin rauhalliselle Ko Wain saarelle.kenen mukaan?
Turistit ovat jo löytäneet ennen niin rauhalliselle Ko Wain saarelle.kenen mukaan?
Merialue Tyynimeri
Vesialue Siaminlahti
Valtio
Valtio Thaimaa
Provinssi Trat

Ko Wai (thaiksi เกาะหวาย) on saari Moo Ko Changin merellisessä kansallispuistossa Tratin provinssissa Thaimaassa noin 400 kilometriä Bangkokista. Saaren nimi tarkoittaa rottinkisaarta. Alun perin saarta asuttivat kalastajat ja edelleenkin kumipuunviljelijät, mutta saaren pohjoinen rannikko on kehittymässä turistikohteeksi muiden lähisaarten tapaan.lähde?

Ko Wain pinnanmuodostus on melko matala. Etelässä saari on kallioinen ja pohjoisessa hiekkarantojen ympäröimä. Keskellä kulkee saaren poikki korkeampi selänne. Idässä maa nousee selvästi muodostaen kukkulaisen niemen. Lähisaariin verrattuna se on kooltaan huomattavasti pienempi kuin Ko Mak tai Ko Kut, mutta suurempi kuin Ko Kham. Saari on kauttaaltaan metsän peittämää. Ko Wai on edelleen sähkötön ja tietön.lähde? Sähköä on saatavilla rajoitetusti generaattorein. Saarella on hienoja hiekkarantoja ja kaksi majoitusliikettä: Ko Wai Pakarang Resort ja Ko Wai Paradise Resort.

Yhteydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauttamatka Ko Changilta saarelle kestää Ban Bang Baosta noin tunnin. Saarelta on suora yhteys myös mantereelle Laem Gnobiin, joka kestää noin kolme tuntia.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]